Wereldvreemde Diederik Samsom: 'Huis verplicht isoleren kost "maar" €10.000, geen €30.000!' Nou, wat een opluchting!

Wereldvreemde Diederik Samsom: 'Huis verplicht isoleren kost "maar" €10.000, geen €30.000!' Nou, wat een opluchting!

Inmiddels probeert hij je niet meer als leider van een regerende PvdA je het geld uit de zakken te kloppen. Maar hetzelfde geintje probeert hij Nederland nu wél te flikken via de zogeheten klimaattafels. Daar probeert Samsom te bewerkstelligen dat alle Nederlanders binnen afzienbare tijd hun huis moeten verbouwen. En dat gaat 'slechts' €10.000 kosten. Koopje dus!

[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2018/12/samsom-maar-tienduizend-euro.mp4"][/video]

Hoe wereldvreemd zijn al die zelfverklaarde klimaatredders nu eigenlijk? Gisteravond bij Pauw kregen we het antwoord: nou, heel erg. Daar was namelijk Diederik Samsom te gast, voormalig PvdA-leider en tegenwoordig voorzitter van één van die schimmige klimaattafels - achterkamertjes waar allerlei grote organisaties samenkomen om te beslissen hoe wij gewone stervelingen de rekening van de klimaatheisa precies door onze strot geduwd krijgen.

Gehinderd door enige maatschappijkennis worden ze daarbij blijkbaar niet. Want Samsom - nogmaals: hij leidde ooit de PvdA (!) - lijkt niet te beseffen dat het geen geruststelling is als je zegt dat het isoleren van je huis zo'n €10.000 gaat kosten. Geen €30.000 dus, dus ga maar rustig slapen. €10.000. Een schijntje, toch?

Nee, natuurlijk niet. Dat is voor heel veel Nederlanders meerdere maandsalarissen, en die kunnen dat geld echt niet zomaar missen. Gelukkig heeft Samsom een "oplossing": je kan ook een lening aangaan. Dan betaal je volgens hem voor tientallen jaren slechts €80 (in werkelijkheid zal dat eerder €100 of meer zijn), en dan heb je een mooi geïsoleerd huis. Nogmaals: ook voor bijzonder veel Nederlanders is €100 per maand nog steeds een aanzienlijk bedrag dat ze echt niet zomaar kunnen missen - laat staan voor decennia achtereen.

Maar ja, weet Samsom veel. Hij is nu een grootverdiendende ex-politicus maar dan wel met een groene droom. En heeft, zodoende, zijn contact met de werkelijkheid en met de 'kleine man' volkomen verloren. Triest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties