Doodsbange blanke Zuid-Afrikaan: 'We maken ons klaar voor een burgeroorlog volgend jaar, een genocide!'

Geen categoriedec 18 2018, 12:00
Hoe gaat het er eigenlijk aan toe in Zuid-Afrika? Het land is wat van de radar van de internationale nieuwsmedia gevallen, maar dat betekent niet dat het daar allemaal over rozen gaat. DDS sprak een blanke man die in de buurt van Johannesburg woont. Hij schetst een grim beeld: de blanke gemeenschap is wapens en voedsel aan het hamsteren en houdt er sterk rekening mee dat onder leiding van gewapende ANC-linksbuitens er volgend jaar een burgeroorlog zal plaatsvinden. Wit tegen zwart. "Niemand geeft ene zier om de situatie hier, dus het wordt een genocide aan beide kanten!"
DDS: Goededag Karel, wat doe je eigenlijk in het dagelijkse leven?
Karel*: Ik ben programmeur. Door mijn werk heb ik weinig tijd over voor mijn hobby's. Ik werk namelijk thuis, en dat betekent dat ik drie tot vier uur meer werk dan een ander.
DDS: Is dat normaal in Zuid-Afrika?
Karel: Ja man. Wij Afrikanen doen echt veel overwerk, zonder daar extra voor betaald te krijgen. En ook ben ik blank. Dus elke baan die ik krijg moet ik zien vast te houden.
DDS: Is die rassenpolitiek nog zo zichtbaar dan?
Karel: Reken maar. In essentie: de blanke gemeenschap in Zuid-Afrika maakt zich op voor een burgeroorlog volgend jaar. Mensen hamsteren eten... en we leggen onze wapens klaar.
DDS: Oei...
Karel: Ja, niemand geeft genoeg om ons om te komen interveniëren in de strijd. Dus zal er vermoedelijk een genocide aan beide kanten plaatsvinden. Dat is... wat er staat te gebeuren. Ik vermoed dat mijn huisgenoot en ik rond deze tijd volgend jaar geen gelegenheid meer hebben onze hobbies te beoefenen, om het zo te stellen.
DDS: Dat is een heel erg mistroostig vooruitzicht. Om welke kanten gaat het dan precies? Julius Malema en de 'Economic Freedom Fighters' (EFF) tegen de blanke gemeenschap?
Karel: De EFF is eigenlijk de gewapende tak van het ANC. Ze proberen de 47 miljoen zwarten op te hitsen tegen de blanke minderheid van 3,5 miljoen. Doordat er een zwarte meerderheid is, proberen ze nog steeds het Black Economical Empowerment-programma agressief door te voeren.
DDS: Kan je kort uitleggen wat Black Economical Empowerment inhoudt?
Karel: Het betekent, dat zelfs wanneer ik het betere CV zou hebben, een ander de baan moet krijgen omdat hij zwart is.
DDS: Hier noemen ze dat positieve discriminatie, en wordt het toegepast op minderheden en vrouwen.
Karel: Precies. Het systeem werkt in Amerika omdat het daar poogt om de minderheid de werkvloer op te krijgen. Maar hier is het een lachertje, man. Werkelijk waar. Ze proberen zo veel Afrikaners als mogelijk werkloos te maken.
DDS: En wat ga je er aan doen?
Karel: Ik ga op de 24e met mijn wapens naar de schietbaan. Om mijn niveau op peil te houden.
DDS: Is dat een Boeren-kersttraditie?
Karel: Haha, nee. Mijn zwager neemt mij en een vriend een dagje mee uit. Zodat we onszelf scherp kunnen houden. Wij wonen namelijk dicht in de buurt van Johannesburg. We kunnen het ons dus niet permitteren lui te worden.
DDS: Veel sterkte!
Karel: Bedankt! En als iemand in Europa een baan voor mijn huisgenoot en mij heeft (we zijn allebei programmeurs), dan staan we binnen een week op de stoep. Ik zie het alleen niet zo zitten om een zwembadjongen te worden!
* Karel is een gefingeerde naam. De werkelijke identiteit van deze man is bekend bij de redactie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten