Wereldvreemde VN-mensenrechtenbaas eist "herstelmaatregelen": 'Afrekenen met verleden van slavernij en discriminatie'

Wereldvreemde VN-mensenrechtenbaas eist "herstelmaatregelen": 'Afrekenen met verleden van slavernij en discriminatie'

VN-mensenrechtenbaas Michelle Bachelet. Bron: Shutterstock: door A.PAES

De commissie-chef van de afdeling mensenrechten van de Verenigde Naties is van mening dat landen haast moeten gaan maken met het voorbereiden van 'herstelmaatregelen'. Het is volgens Michelle Bachelet de enige manier om onze samenleving te 'genezen' van de afschuwelijke geschiedenis van slavernij, racisme en discriminatie. Waar de VN dit soort antiracisten keer op keer vandaan weet te toveren blijft een raadsel.

De VN heeft opnieuw iemand met een groteske anti-Westen-haat op een vrij 'belangrijke' positie gezet. In plaats van dat de chef mensenrechten zich bezighoudt met de urgente problemen van veel etnische subgroepen in bepaalde landen en regio's - zoals China of het Midden-Oosten, om maar een paar makkelijke voorbeelden te noemen - wil ze liever afrekenen met het slavernijverleden van landen, dat meldt APNews.

De Dagelijkse Standaard

Na George Floyd hoopt Bachelet gebruik te kunnen maken van het BLM-momentum om af te rekenen met racisme en de impact hiervan op mensen met Afrikaanse wortels. Jammer genoeg heeft de VN-baas gigantische oogkleppen op, want als ze meent dat dat de enige vorm van racisme zou zijn dan leeft ze toch echt zelf in een verkeerde bubbel. Op haar eigen sociale media wordt in ieder geval pijnlijk duidelijk dat de VN een woke-apologeet op een hoge functie heeft geïnstalleerd, haar taalgebruik verscheelt nauwelijks met dat van een hipster-UvA-studente:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het blijft knap dat dit soort mensen praten over het 'genezen' van Westerse samenlevingen terwijl diezelfde samenlevingen juist als eerste slavernij in de ban deden en dit later ook in de gehele wereld probeerden uit te bannen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Westerse landen hebben al vaak genoeg erkend dat de slavernijperiode een zwarte pagina is uit de geschiedenis. Het eeuwig blijven drammen over deze periode helpt letterlijk niemand. Het is ook nog eens treurig om te zien dat er meer aandacht uitgaat naar iets wat eeuwen geleden gebeurde, terwijl moderne vormen van slavernij en racisme haast secundaire thema's lijken. De VN laat voor de zoveelste maal zien een haast overbodig instituut te zijn door dit soort onzin te roepen.

Lees meer over:
VN slavernij Racisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties