shutterstock 790043260

Werk zoeken in de regio; wat zijn aandachtspunten?

Geen categoriefeb 26 2020, 9:59
Als je op zoek bent naar een nieuwe job in je regio, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk de perfecte functie vinden, en ook nog eens aangenomen worden. Zorg dan ook dat je genoeg tijd besteed aan het vinden van geschikte vacatures en je sollicitatiebrief. De kans is namelijk groot dat er veel mensen solliciteren op de functie, dus je moet wel indruk maken. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent, en een grote kans hebt dat je wordt aangenomen bij je droombaan.

Vinden van de juiste vacature

Er staan op internet meer dan genoeg vacatures, het kan dus best lastig zijn om een geschikte functie te vinden. Werk zoeken in Utrecht of ergens anders, er is in ieder geval veel aanbod. Probeer zo snel mogelijk te solliciteren als je een leuke functie hebt gevonden. Het kan namelijk erg snel gaan, en voor je het weet is de functie al vervuld. Zorg daarnaast ook dat je actief gaat zoeken naar vacatures, er worden dagelijk duizenden vacatures verplaatst, dus er gaat behoorlijk wat tijd in zitten voor je een goede vacature hebt gevonden.

Je LinkedIn profiel

Je profiel op LinkedIn is je visitekaartje wanneer je gaat solliciteren. De kans is dan ook groot dat je nieuwe werkgever hier een kijkje zal nemen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je profiel er netjes uitziet. Het kan namelijk net dat kleine verschil zijn tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. We hebben een aantal tips voor je LinkedIn profiel.

Solliciteren

Op het moment dat je een geschikte vacature hebt gevonden en je LinkedIn profiel op orde is, kun je gaan solliciteren. Schrijf een nette en zakelijk brief waarin je motivatie en ervaring goed naar voren komt. Laat je CV en motivatie ook controleren door iemand die goed is in spelling om te kijken of er geen fouten in je verhaal zitten, en of het fijn leest. Zorg ervoor dat je een motivatiebrief en CV naar meerdere bedrijven stuurt. Hiermee vergroot je de kans op een baan, misschien heb je uiteindelijk zelfs de luxe positie dat je uit meerdere bedrijven kunt kiezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten