shutterstock 1651984582

Oh nee! Het dodelijke coronavirus vangnet sluit zich rond Nederland: besmette Duitser bezocht vorige week Limburg

Geen categoriefeb 26 2020, 9:00
Het langverwachte en evenzolang gevreesde moment lijkt dan eindelijk daar: het coronavirus heeft Nederland bereikt. Vorige week is ons land bezocht door een man die besmet is met de levensgevaarlijke Chinese ziekte. Een Duitser van wie nu vaststaat dat hij lijdt aan corona deed Limburg aan. Het RIVM is direct een onderzoek gestart.
Het lijkt erop dat het coronavirus Nederland heeft bereikt. Of de ziekte zich definitief gevestigd heeft in ons land of slechts 'even passeerde' moet nog uit onderzoek blijken. Maar dat het spannende tijden zijn voor ons land, en voor Limburg in het bijzonder, lijkt wel alvast buiten kijf te staan. De RIVM kwam gisteravond laat met een weinig prettig nieuwsbericht: een Duitse man die besmet is met het coronavirus bezocht vorige week de zuidelijkste provincie van ons land.
Momenteel wordt onderzocht of deze zieke oosterbuur ook Nederlanders heeft ziek gemaakt:

"Vanavond werd bekend dat een Duitse man positief testte op COVID-19. De man verbleef een week eerder in Limburg. De GGD is gestart met contactonderzoek. Mochten deze contacten klachten krijgen, dan worden zij geïsoleerd en getest. Morgen volgt een update."

Mogelijk arriveert het coronavirus, officieel COVID-19, ook via Den Haag in ons land. Een regeringsdelegatie rondom minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft met hooggeplaatste Iraniërs gepraat eerder deze maand. Bij enkelen van hen is uiteindelijk het dodelijke coronavirus vastgesteld, onder wie de Iraanse onderminister van gezondheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten