Lobbyclub VNO-NCW schuift D66-vrouw naar voren als voorzitter, duurzaamheid ook ineens belangrijk

Lobbyclub VNO-NCW schuift D66-vrouw naar voren als voorzitter, duurzaamheid ook ineens belangrijk

PVV pers / YouTube

Ingrid Thijssen stapt van de ceo-positie bij belastinggeld slurpende Alliander, over naar de voorzittersrol bij mega lobbyclub VNO-NCW! Voorganger Hans de Boer was toch iets te wit en te man. Oh en VNO-NCW vindt ook ineens duurzaamheid heel belangrijk, leuk!

Als er één organisatie is die het idee van een glazen plafond door een old boys network legitimeert, dan is het de werkgeversorganisatie VNO-NCW wel. Dit 'mannenbolwerk' is in feite niks veranderd, maar heeft nu een stickertje over dat imago geplakt in de vorm van Ingrid Thijssens' hoofd.

Het hele bericht wordt gepresenteerd als een soort overwinning voor vrouwen, diversiteit en al dat andere D66-gedram, maar ik geloof er geen zak van. Net zoals Shell hier en daar met een likje verf een regenboog op een olietank smeert voor de benzine tankende LHBTI'er, zo doet multinational lobbyclub VNO-NCW dat nu voor stemmend Nederland. Multinationals hebben namelijk haarfijn door dat het ze niet helpt om een lobbyclub te hebben, die bij iedereen de indruk wekt dat 'een stel rokende witte mannen in de achterkamertjes alles bepalen'. Maar schuif een vrolijk D66-vrouwtje naar voren die een beetje over gelijk loon en duurzaamheid lult, en je achterkamer dealtjes blijven weer een tijdje onder de radar.

De belangen van multinationals, gerepresenteerd door een D66-vrouw, die ceo was bij netwerkgigant en regionaal monopolist Alliander (die ineens miljoenen belastinggeld extra nodig heeft voor de onnozele energietransitie, die ja). Niks aan de hand joh!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties