maxresdefault

Lobbyclub VNO-NCW schuift D66-vrouw naar voren als voorzitter, duurzaamheid ook ineens belangrijk

Geen categoriefeb 25 2020, 21:00
Ingrid Thijssen stapt van de ceo-positie bij belastinggeld slurpende Alliander, over naar de voorzittersrol bij mega lobbyclub VNO-NCW! Voorganger Hans de Boer was toch iets te wit en te man. Oh en VNO-NCW vindt ook ineens duurzaamheid heel belangrijk, leuk!
Als er één organisatie is die het idee van een glazen plafond door een old boys network legitimeert, dan is het de werkgeversorganisatie VNO-NCW wel. Dit 'mannenbolwerk' is in feite niks veranderd, maar heeft nu een stickertje over dat imago geplakt in de vorm van Ingrid Thijssens' hoofd.
Het hele bericht wordt gepresenteerd als een soort overwinning voor vrouwen, diversiteit en al dat andere D66-gedram, maar ik geloof er geen zak van. Net zoals Shell hier en daar met een likje verf een regenboog op een olietank smeert voor de benzine tankende LHBTI'er, zo doet multinational lobbyclub VNO-NCW dat nu voor stemmend Nederland. Multinationals hebben namelijk haarfijn door dat het ze niet helpt om een lobbyclub te hebben, die bij iedereen de indruk wekt dat 'een stel rokende witte mannen in de achterkamertjes alles bepalen'. Maar schuif een vrolijk D66-vrouwtje naar voren die een beetje over gelijk loon en duurzaamheid lult, en je achterkamer dealtjes blijven weer een tijdje onder de radar.
De belangen van multinationals, gerepresenteerd door een D66-vrouw, die ceo was bij netwerkgigant en regionaal monopolist Alliander (die ineens miljoenen belastinggeld extra nodig heeft voor de onnozele energietransitie, die ja). Niks aan de hand joh!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten