Coronavirus: Italië meldt vier doden op één dag, virus nu ook in Zwitserland

Coronavirus: Italië meldt vier doden op één dag, virus nu ook in Zwitserland

De schrik zit er goed in rondom het coronavirus Bron: Shutterstock: R Door Robert Wei

De NOS meldt dat Italië zojuist heeft bekendgemaakt dat er een vierde dodelijk slachtoffer is gevallen door het coronavirus. Daarmee telt Italië nu 11 doden en 322 besmettingen. Daarnaast zijn ook de eerste besmettingen geconstateerd in Oostenrijk, Kroatië, Zwitserland en het Spaanse vasteland.

Terwijl het coronavirus nog steeds wild om zich heen grijpt en langzaam maar zeker steeds dichter onze kant uitkomt, probeert het RIVM nog steeds een kalme en beheerste indruk af te geven. Een meldplicht en een isolatieprotocol, samen met 'nauwe samenwerking tussen de GGD, laboratoria en artsen', zou ons er van moeten verzekeren dat we in Nederland voorbereid zijn op het virus. Onzin natuurlijk, maar moord en brand schreeuwen zet natuurlijk ook geen zoden aan de dijk.

Door de paniekreactie in Italië zijn de ogen ook steeds meer gericht op de economische effecten van het virus. Want pakketjes uit China zijn weliswaar niet besmettelijk, de werknemers die dergelijke pakketjes maken zitten wél vast in quarantaine. Fabrieken zijn stil komen te staan en in Italië dreigt hetzelfde nu te gebeuren. Alleen is China, in tegenstelling tot Italië, een economische grootmacht die wel een klap kan hebben.

Dus bovenop het vermoeden dat er geen ene snars klopt van de officiële cijfers over het coronavirus, is er nu ook een kans op een economische crisis. Want als de Italiaanse economie kopje onder gaat, trekt het land de rest van de EU-lidstaten dan ook mee?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties