shutterstock 1495031954

Griekse inwoners Lesbos zijn migranten spuugzat: raken slaags met politie

Geen categoriefeb 25 2020, 19:00
De Griekse regering kondigde aan dat er nieuwe detentiecentra voor migranten op de eilanden Lesbos en Chios zullen worden gebouwd. De inwoners zijn de migranten echter meer dan zat en vrezen dat hun eilandjes permanente migrantengevangenissen zullen worden!
De huidige kampen op de Griekse eilanden puilen uit. Officieel is er plek voor 6.200 migranten maar momenteel zitten er zo'n 38.000 in! Dat geeft binnen de kortste keren flinke overlast natuurlijk. Maar voor de Griekse overheid en de EU is een eiland als detentiecentrum wel heel gunstig, want dat houdt de boel mooi overzichtelijk.
Het is echter wel schrijnend voor de lokale bevolking. Die hebben het gevoel dat de EU ze keihard naait. Hun hele leefgebied ligt overhoop door stinkende kampen zonder degelijke voorzieningen. Migranten die daadwerkelijk bezig zijn met overleven, hebben eeuwenoude olijfbomen moeten kappen voor een vuurtje. Niet zo leuk voor de oude man die de boomgaard van z'n vader heeft overgenomen en die al meer dan een eeuw in het bezit van die familie is. En dan krijgt hij ook nog eens te horen dat er versneld detentiecentra op dat eiland zullen worden gebouwd! Logisch dat men daar een keer breekt...
En wat minstens net zo erg is, is dat die demonstranten niet met de aanwezige media willen praten, tenzij ze beloven hen niet af te schilderen als racisten. Dat zegt ook iets over hun ervaringen met berichtgevingen over de situatie daar.
De EU en de Griekse overheid lijkt het echter allemaal geen bal te interesseren. Die gaan gewoon door met wanbeleid en schijnoplossingen. 'Solidariteit' noemen ze dat...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten