Video! Schietpartij bij winkelcentrum Utrecht Overvecht

Video! Schietpartij bij winkelcentrum Utrecht Overvecht

Gert-Jan Segers en Thierry Baudet bij Pauw. Screenshot via Twitter @pauwnl

Iets minder dan een uur geleden was het wederom raak in Utrecht Overvecht, waar vannacht ook al schoten werden gelost. Dit keer gaat het om een paar agenten die hun halve magazijn leegschieten op een wegrijdende auto. Kijk hier de beelden!

Winkelcentrum Overvecht in Utrecht is waar de actie te vinden is vandaag. Diverse mensen zijn ter plaatse en proberen live verslag te doen van wat zich daar afspeelt (of heeft gespeeld). Er lijkt een persoon te zijn aangehouden. Het is onduidelijk of het om de bestuurder van de eerder beschoten auto gaat, of om iemand anders. Er schijnt namelijk nóg een auto betrokken te zijn bij dit incident. Aanleiding lijkt een autokraak te zijn geweest.

Op basis van de berichten op Twitter (dus met een flinke slag om de arm) waren er nogal wat omstanders toen de politie kogels afvuurde. Wat overigens niet betekent dat de politie hier maar roekeloos te werk is gegaan. De agenten lijken hun moment goed gekozen te hebben en op tijd te zijn gestopt, zodat omstanders niet mogelijk geraakt zouden worden. Dat is echter nog niet met zekerheid te zeggen.

Volgens RTV Utrecht zoekt de politie nog naar een tweede verdachte, die nog op de vlucht is. Dit incident staat (althans zo lijkt het) compleet los van het eerdere schietincident dat vannacht ook in Overvecht plaats heeft gevonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties