shutterstock 1382424569

Spanning en sensatie bij het AD: 'drie keer zoveel geweld tegen moslims in Frankrijk'

Geen categoriefeb 25 2020, 17:00
Moslims in Frankrijk hebben te maken met islamofobie en met wel drie keer zoveel geweld als in het jaar ervoor! Het AD neemt, zonder blikken, blozen, of überhaupt een kritische noot, de cijfers van het Franse Collectief tegen Islamofobie (CCIF) over.
Wie alleen de titel van het AD-artikel leest, denkt vast dat Frankrijk op het punt staat om anti-moslim razzia's te organiseren. Maar eigenlijk gaat het hier dus om een meldpunt voor islamofobie, wat meer weg lijkt te hebben van een soort Franse Kick Out Zwarte Piet-vereniging voor moslims.
Zij rapporteren een enorme toename in 'islamofobie', waar vooral vrouwen slachtoffer van zeggen te zijn. Natuurlijk zijn die cijfers 'pas het topje van de ijsberg'. En net zoals KOZP lijken zij ook sterren te zijn in het manipuleren van cijfers en definities.
Want 'islamofobie' betekent bij hun van alles: van discriminatie tot een mes tussen je ribben. Zo beweren ze dat het aantal geweldsincidenten van 20 (in 2018) naar 68 in 2019 is gegaan. Nu lijkt dat wel alleen over écht fysieke aanvallen te gaan, maar dan blijven er nog 723 gevallen over die alleen over de categorieën discriminatie en beledigingen gaan:

"De meeste meldingen die wij binnenkrijgen, zijn overigens van vrouwen: zo’n 70 procent. Meestal gaat het om moslima’s die bijvoorbeeld op hun werk of bij een overheidsdienst gediscrimineerd worden wegens hun hoofddoek."

En dát is niet helemaal niet eerlijk, want Frankrijk is het eerste land (2011) met een verbod op gezichtsbedekkende kleding in het openbaar. Met een boerka bij het gemeenteloket gaan staan (en dus de wet overtreden), om vervolgens te gaan janken om 'islamofobie', krikt de cijfers dan wel erg op ja! Cijfers die sowieso al onbetrouwbaar zijn, want hoe gaat zo'n organisatie die meldingen controleren? Dat maakt het AD blijkbaar allemaal niet zoveel uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten