Knipsel6

Selectief verontwaardigde KOZP-leider Jerry Afriyie boos over selectieve verontwaardiging rest van Nederland

Geen categoriefeb 25 2020, 16:00
Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afiryie vindt dat 'we' selectief verontwaardigd doen, want door carnaval in Aalst krijgen de joden wéér alle aandacht. Nu staan Aziaten, moslims en zwarte mensen wéér achteraan in de rij om aandacht voor racisme en discriminatie. 'We' doen het ook nooit goed...
Joden krijgen alle aandacht
Carnaval in Aalst gooit roet in het eten van de aandachtscampagne die ze bij KOZP hadden uitgedacht. Ophef om joodse stereotypen doet het nou eenmaal beter bij de Nederlander dan janken om kwetsende carnavalsoutfits. Dat lijkt Afriyie niet helemaal te begrijpen. Sterker nog, hij maakt er een compleet ander verhaal van!
Selectieve verontwaardiging over selectieve verontwaardiging
Want waar zijn 'we' precies stil over? Aziaten die worden gepest vanwege het coronavirus? Zat over te vinden. 'Zwarte mensen'? Ik zie dagelijks berichten voorbijkomen over discriminatie bij solliciteren of etnisch profileren. En voor je het weet gaat het (dankzij KOZP) weer over Zwarte Piet, dus wat nou? Moslims staan inmiddels al een paar decennia onder een vergrootglas, dus echt 'stil' is dat ook niet te noemen. Een hoop dom gelul dus, Jerry!
En nog even dit
Wat mij nog het meest stoort is dat Carnaval dit jaar écht onder vuur is komen te liggen, en daar hebben zowel links als rechts Nederland schuld aan. Dat SJW'ers ('deuglinks') zoals Afriyie carnaval in het vizier zouden krijgen, was slechts een kwestie van tijd. Die proberen namelijk alles zo inclusief mogelijk te maken en de laagst mogelijke gemene deler op te zoeken bij zo'n beetje alles wat ze zien. Rechts Nederland (waar ik m'n collega's voor het gemak ook even onder schuif) gaan nogal snel op de barricades als zich ergens antisemitisme voor lijkt te doen.
In beide gevallen gaat om lui die niks met carnaval hebben en het dus ook niet vieren, laat staan het begrijpen. Stereotypen, karikaturen en het inspelen op de lokale culturele context horen nou eenmaal bij carnaval. Het niet hebben van een politieke agenda ook. Daarom gaat het ook mis bij Aalst, die zich onder andere als 'joodse insecten' verkleedden. Eigenlijk ging dat om een woordspeling van lokaal dialect (mier=muur) en de actualiteit, waardoor men in Aalst eigenlijk joodse 'klaagmieren' liet zien. Maar volgens mij wil niemand dat gaan verdedigen, want men viert zelf geen carnaval. Zelfs Jan Terlouw deed bij DWDD een duit in het zakje en deed alsof Aalst ons één stap dichter bij een Vierde Rijk bracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten