Wie is 'de ware topscorer'

Geen categoriefeb 05 2014, 20:00
Per wedstrijd?

Een basketbalfan krijgt namelijk niet voorgeschoteld dat Kevin Durant dit seizoen 1524 punten heeft gescoord. Sterker nog, dit getal is slechts met moeite op de site van de NBA te vinden. Wat wel direct in beeld springt is zijn waanzinnig hoge score van 31.1 punten per wedstrijd. En zo hoort het ook. We hoeven niet meer te rekenen hoever in het seizoen de competitie is gevorderd om te bepalen of 1524 punten goed is. Om zijn prestatie goed in te schatten hoeven we niet meer na te gaan of hij alle wedstrijden gespeeld heeft, of door blessures minder in actie is gekomen.

De auteur van het stuk, Sander IJtsma, gaat alleen de fout in wanneer hij penalty's erbij betrekt. Volgens hem moeten die een minder grote rol spelen, dit waarschijnlijk onder het motto dat penalty's nemen makkelijk is.
Newsflash voor IJtsma: er is een reden dat er een paar spelers worden aangewezen in een team om penalty's te nemen. Te weten: zij kunnen dat beter dan anderen. Ze blijven rustig en schieten de bal goed in het net. Daar dien je respect voor te hebben. Penalty's nemen is namelijk een kunst op zich.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten