Wie vraagt, wordt overgeslagen? 'Horeca wil voorrang bij vaccinaties tegen corona'

Wie vraagt, wordt overgeslagen? 'Horeca wil voorrang bij vaccinaties tegen corona'

Vaccinatie stock photo. Via Shutterstock.com, KiattisakCh

De wedloop om de vaccinatie-voorrang lijkt te zijn begonnen, logischerwijs kwamen de eerste geluiden vanuit de zorg maar nu bemoeit de horecasector zich ook met dit vraagstuk. Wie of wat bepaalt wie als eerste recht heeft op een vaccinatie? De horeca wil graag als eerste de prik, want zo menen zij, zij zijn het hardst getroffen door de crisis - of dit nu helemaal waar is, is een ander verhaal, de reisbranche is namelijk ook gigantisch hard getroffen.

De Koninklijke Horeca Nederland loopt weer moord en brand te schreeuwen, naast dat ze wekelijks roepen dat de sector weer een doem-en-verderf-periode tegemoet gaat. En dat de sector daarom recht heeft op van alles en nog wat, menen ze nu dat de horeca voorrang moet krijgen bij een toekomstige vaccinatie.

,,Niet iedereen kan natuurlijk vanuit huis werken en zeker horecamedewerkers niet. KHN zou daarom graag zien dat horecamedewerkers snel toegang tot vaccinatie hebben’’

De vereniging gooit het op 'solidariteit', de horeca heeft wel een steuntje in de rug verdient en daarom zouden ze recht hebben op voorrang. Ik vrees dat flink wat sectoren deze 'argumenten' kunnen copy-pasten.

,,Het is niet gek om de horeca een vorm van voorrang te verlenen, aangezien de branche eenvoudigweg het hardst is geraakt dit jaar. Vanuit die solidariteit is het wenselijk dat er voldoende snelheid is, om zorg te kunnen dragen voor het weer opbouwen van de sector na deze reeks van verplichte sluitingen en ondernemen op halve kracht’’

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties