Wierd Duk: "Je mag in Nederland heel veel niet zeggen.... Het is hier oorlog"

Geen categoriejul 27 2017, 14:00
Duk bewijst voor de zoveelste keer één van de weinige Nederlandse journalisten zijn die feiten wél durft te benoemen.
Wierd Duk heeft weer eens een ongelooflijk interessant gesprek gehad met de dames en heren van Café Weltschmerz. Hij praatte met Teun Gautier onder meer over Rusland, Duitsland, de politieke correctheid, immigratie en integratie, de PVV... en de vele fouten die de PvdA de afgelopen decennia gemaakt heeft.
Eén van Duks belangrijkste opmerkingen is dat het debat over een heel scala aan onderwerpen dood is geslagen. Je mag het hier niet over hebben en daar niet. Twijfel aan de officiële lezing dat Poetin een dictator is, en je bent een nazi.
Het belangrijkste deel van het gesprek begint zo rond het half uur, als Duk vol passie spreekt over de media-hetze tegen hem en Thierry Baudet:

"Je ziet van bepalende redacties moet hij [red.: Baudet] wél zwijgen. Net zoals dat ik moet zwijgen. Ik moet en zal extreemrechts en een fascist en een nazi zijn. Want alleen op die manier, als heel veel mensen dat gaan geloven, en heel veel mensen beginnen dat te geloven nu omdat het zo massaal is, alleen dan zwijg ik. Denken zij."

En dan:

"Dit moet je heel serieus nemen. Ik bedoel je moet hier niet lichtzinnig over zijn... We zijn hier echt op dit moment wat dat betreft is het intellectueel oorlog. Mensen als ik en Baudet en een aantal anderen die moeten vanaf die kant hun mond houden. En dat kan alleen maar als je iemand wegzet als nazi of extreemrechts. Want dat is dodelijk."

Dat klopt natuurlijk volledig. De reden dat Duk, Baudet maar ook websites als DDS 'extreemrechts' genoemd worden is dat links ons allemaal stil wil slaan. Er is geen betere manier om dat voor elkaar te krijgen dan iemand ervan te beschuldigen een neonazi te zijn. Aan dat soort types heeft immers iedereen een hekel... en als je dat imago eenmaal hebt luisteren mensen bij voorbaat al niet meer naar je.
Politiek correct heeft, zoals Duk terecht zegt in het interview, en alleen op deze manier kunnen ze rechts nog bestrijden. Inhoudelijk moeten ze het namelijk altijd tegen ons afleggen -- en dat beseffen maar al te goed!
Dat is de hele strategie van links, en het is aan ons om ervoor te zorgen dat die strategie nu een keer niet werkt. Maar zelfs dan is links nog levensgevaarlijk. Duk:

"Uiteindelijk rest alleen maar, zoals in het geval van Pim en Theo van Gogh, dat ze je omleggen."

En ja:

"Dat is een reëel gevaar voor Baudet."

Toen die bij de herdenking van Fortuyn was had hij namelijk ook al een bewaker bij zich. Het gevaar bestaat dus echt en komt zoals gebruikelijk uit extreemlinkse hoek.
Gelukkig maar dat er een enkeling is als Wierd Duk; mensen die de gekte van links ook in de mainstream media aan de kaak willen stellen. Het enige slechte nieuws? Ik twijfel er niet aan dat ze hun best gaan doen om ervoor te zorgen dat Duk zo snel mogelijk ontslagen wordt bij die media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten