#afscheidnemenvanDuk vanwege cijfers criminele asielzoekers: "Blokken en sop en gaarkoken."

#afscheidnemenvanDuk vanwege cijfers criminele asielzoekers: "Blokken en sop en gaarkoken."

Behalve staatssecretaris Mark Harbers (VVD) lijkt Harbersgate wellicht een tweede slachtoffer te maken. Waar de bewindspersoon eerder moest opstappen vanwege het aanbieden van foute gegeven, daar wordt Telegraaf-journalist Wierd Duk nu ook hard aangepakt op Twitter. Volgens velen moet de journalist 'weg' omdat hij niet het juiste schrijft over asielzoekers.

Ook Erik van Muiswinkel, de hoogbegaafde en zeer intelligente "cabaretier" die ons land voorziet van grappen en grollen waarvoor we slechts twéé keer hoeven te betalen. Via het ticket en de subside, kwam even buurten om zijn gal te spuwen. Reden van de rel waren dus de cijfers over criminele asielzoekers.

Het begint een beetje pedant te worden. Eerst stapt Harbers op omdat hij de Tweede Kamer foutief zou hebben geïnformeerd en nu zouden de getallen alsnog niet kloppen. Er wordt namelijk flink gediscussieerd over de cijfers. Niet wetende dat 'the word is already out'. Ondertussen vergeten de drukdoeners op Twitter dat de gebruikte IT-registratiesystemen beperkingen kennen en politieagenten aangeven dat de cijfers in de breedte niet kloppen.

Politieagenten spreken zelfs over '.

En over die cijfers hebben sommigen dus een 'discussie'. Cijfers die eerder al onbetrouwbaar bleken. Beter laten we die discussie links liggen en geven we gewoon onze ogen de kost. Wij weten wel beter. Wij wachten tot de tijden weer betrouwbaar genoeg zijn alvorens we misdaadcijfers van asielzoekers publiceren. Verder kunnen we iedereen aanraden om Opsporing Verzocht goed in de gaten te houden en waakzaam te zijn.

Want er is écht helemaal niets aan de hand in Nederland en het gaat allemaal uit-stekend! Goed. Dan toch even naar de cijfers. Voor wat ze waard zijn dan. Volgens onze interpretatie zouden er 21 pogingen tot doodslag zijn geweest. Nou fijn dat iemand dit heeft uitgezocht. Knap hoor! En nu? Moeten we nu Wierd Duk een schouderklopje geven of Chris Klomp van het Algemeen Dagblad? Dat een journalist als Klomp zo in deze cijfers graaft is bemoedigend.

Maar waarom eigenlijk? Waarom al die moeite?

Mensen gaan het toch nooit eens worden over de betekenis van die cijfers vanwege hun eigen pre-dispositie. Waarvan lieden als Klomp en Duk zich wellicht niet eens bewust zijn. Als beiden een thermometer in de hand hebben waar men 20 graden Celsius van af leest dan zegt de één "wat is het koud" en de ander "wat een onzin, het is warm". We zitten dus naar robots te kijken die in discussie gaan over cijfers die ze volledig anders interpreteren.

Dit biedt ons als voordeel dat wij onze boodschap wel verspreiden en links bezig is met bestrijden van spoken. Laat ze vooral in hun sop gaar koken zoals Van Muiswinkel stelt. De vraag is echter wie er in de sop ligt...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties