Wil je voorkomen dat je kinderen luizen krijgen op school? Dan moet je ze dit afpakken

Geen categorieaug 29 2016, 20:00
Hoofdluis is weer eens bezig met een invasie. Ditmaal zijn voornamelijk middelbare scholieren de dupe, en één ontwikkeling is daar schuldig aan.
Op menig middelbare school zitten ze met de handen in het haar - letterlijk en figuurlijk. Alhoewel uitbraken van hoofdluis met enige regelmaat plaatsvinden op basisscholen, zijn middelbare scholen helemaal niet voorbereid op het kriebelige en vieze beestje. Toch is de luis ook daar bezig met een opmars, en de schuldige? Niemand minder dan de mobiele telefoons. Selfies zijn de grote boosdoener.
https://www.instagram.com/p/hWsKT9k7JC/?taken-by=xalessafariax
Ja, dat lees je goed: door het nemen van selfies weten luizen op middelbare scholen veel makkelijker over te springen van tienerhoofd naar tienerhoofd. Desiree Beaujean van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) luidt de noodklok:

"Met de komst van de ongekend populaire selfie krijgen luizen ook op de middelbare school vrij spel. Beaujean: ,,Luizen stappen van haar naar haar over. Ik heb zelf kinderen op de middelbare school en zie dat het contact veel lijflijker is geworden. Vooral meiden zijn enorm knuffelig. De sociale interactie verandert. Misschien is dat iets Amerikaans of hebben we dat te danken aan sociale media of series.""

Gaat jouw kind dus ook naar de middelbare school? Het is ongetwijfeld geen populaire maatregel (Desiree Beaujean van het RIVM zegt dat het een "stapje tever"), maar het verbieden van selfies of het desnoods niet mee naar school laten nemen van mobiele telefoons is een legitieme optie als je de kans op hoofdluis bij je kinderen echt tot het minimale wil beperken. Geen telefoons, is geen selfies, is geen momenten waarop het haar dat van een ander raakt. Easy peasy!
Je moet je dan wel afvragen of een boos en chagrijnig kind niet veel irritanter is dan een kind met een beetje hoofdluis. Maar goed: die overweging zal ik bij het ouderlijk gezag laten. Hoe dan ook, veel succes met het verslaan van die dekselse krengen van hoofdluizen..!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten