Wilders: 'Catalonië bewijst dat de EU anno 2017 voor geweld tegen het eigen volk is'

Geen categorieokt 01 2017, 15:00
Triest. Maar de EU juicht dit toe.
In Catalonië stemmen mensen vandaag over de vraag of hun provincie zich al dan niet moet afscheiden van Spanje. Spanje accepteert de uitslag van het referendum hoe dan ook niet, wat deels komt doordat de Spaanse grondwet het niet mogelijk maakt voor regio's om zich op eigen houtje af te scheiden van het koninkrijk. Met andere woorden: ja, ze kunnen onafhankelijk worden, maar dan wel als Madrid dat óók wil en actief meewerkt.
Dat is een beetje alsof een slavendrijver toestemming moet geven voor de 'bevrijding' van zijn slaaf. En dan heel hard roepen dat dit "nou eenmaal de wet is."
Dan krijg je dus dit soort beelden uit Catalonië, waar de regering helemaal losgaat op de arme Catalanen die gebruik maken van hun democratische recht om te stemmen.
Dat is schokkend, maar wat dit allemaal nog veel erger maakt is dat het autocratische Madrid zich gesteund weet door de Europese Unie. De EU heeft de bek vol van 'mensenrechten' en 'democratie,' en van het 'recht' voor volkeren om 'hun eigen lot te bepalen,' maar als het over een Europees land gaat is alles opeens anders.
Zoals Wilders terecht tweet houdt Brussel Madrid namelijk gewoon het hand boven het hoofd... terwijl de politie helemaal losgaat op patriottische Catalanen:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/914469254719778818
Volgens Europe Elects zijn er maar liefst 284 mensen gewond afgevoerd. Desalniettemin is 75 procent van de stemhokjes in gebruik. Het bewijst maar weer dat Catalanen ontzettend gepassioneerd zijn en zich door werkelijk niets tegen laten houden.
Nee, ook niet door de EU.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten