Wilders gaat vandaag weer om tafel zitten met Schippers. Hij krijgt te horen dat de PVV écht uitgesloten wordt

Wilders gaat vandaag weer om tafel zitten met Schippers. Hij krijgt te horen dat de PVV écht uitgesloten wordt

Vandaag wordt het officieel: de PVV mag hoe dan ook niet meedoen.

Geert Wilders, wiens partij zo'n 1,3 miljoen stemmen kreeg vorige week woensdag, krijgt vandaag officieel te horen van formateur Edith Schippers dat het cordon sanitair rond de PVV in stand blijft. De meeste andere partijen hebben haar namelijk duidelijk gemaakt dat ze niet van zins zijn om zaken te doen met Wilders. Het excuus dat ze gebruiken is, hoe kan het ook anders, zijn 'minder, minder, minder'-Marokkanen uitspraak.

Eerder liet Wilders juist weten dat hij maar wat graag meeregeert. "Ik heb gezegd dat de PVV een plek heeft verdiend aan de tafel," zei hij na zijn eerste gesprek met Schippers. "Wij hebben 1,3 miljoen stemmen. Wij willen meedoen. Neem onze kiezers serieus." Daarbij had hij ook al een rechtse coalitie in gedachten van VVD, PVV, CDA, 50Plus, SGP en FVD. Dat zou natuurlijk een geweldige combinatie zijn, maar helaas, de rest van de Haagse kaasstolp ziet daar helemaal niets in. Die willen immers een 'nette' centrumregering. De PVV en ook FVD en SGP passen daar niet bij.

Met andere woorden, vandaag wordt het officieel: de gevestigde politiek vertelt 1,3 miljoen Nederlandse kiezers vandaag dat ze nooit iets in te brengen zullen krijgen. Het gaat nu namelijk niet om Wilders als persoon, maar om de kiezers die hij vertegenwoordigt. Die worden kaltgestellt. Alle andere kiezers doen er wél toe en worden gehoord, maar zij die op de PVV stemmen niet.

Oude tijden (1940-1945) herleven. En het partijkartel zich trots op de borst kloppen omdat het zogenaamd zo ontzettend 'tolerant' en 'openminded' is. Je zou erom lachen als het niet zo deerniswekkend was.

1,3 miljoen kiezers weten nu dus dat zij er gewoon niet toe doen. Hun stem is volstrekt irrelevant. Het establishment lapt hun ideeën aan zijn (dure) laars. Democratie, schamocratie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer