Wilders grijpt bouwprotest aan om uit te halen naar kabinet: 'Sukkels, zwakkelingen. Pas de regels NU aan, vandaag!'

Geen categorieokt 30 2019, 14:00
Op social media maakt de PVV-voorman van zijn hart geen moordkuil. Hij haalt genadeloos uit naar het kabinet-Rutte III, dat het land nog altijd 'op slot' laat zitten door alle bouwprojecten stil te leggen en de sector gewoon te laten verpieteren. Huurders en bouwvakkers zijn er zwaar de dupe van.
In een serie tweets heeft PVV-leider Geert Wilders vanochtend uitgehaald naar het door Mark Rutte geleide kabinet. Al wekenlang liggen bouwprojecten stil, dankzij de stikstofmaatregelen. Dat is niet alleen funest voor alle Nederlanders die in dit overvolle land een huis zoeken, maar ook voor de bouwsector die straks het ene na het andere faillissement mag gaan aanvragen. De oppositieleider wordt razend van het gebrek aan urgentiegevoel bij de ministers, en maant de treuzelende bewindslieden tot actie. En Wilders is daarbij zeer fel in zijn formulering:

"Sukkels. Arbeidstijdverkorting is geen noodplan maar capitulatie voor de stikstof- en PFAS- waanzin.

Wat nu nodig is, is een forse versoepeling van de doorgeslagen regels zodat boeren weer kunnen boeren en bouwers weer kunnen bouwen!"

Ook plaatst hij een foto van de verantwoordelijk minister Wiebes, en geeft er vernietigend commentaar bij:

"Gênant optreden kabinet.
Ze hebben de boel zelf op slot gezet en doen NU nog steeds niks. Zwakkelingen.

Pas de regels NU aan, vandaag!"

Of het kabinet dat ook gaat doen, moeten we afwachten. Voorlopig houdt regeringspartij VVD het bij absurdistische comedy sketches op het Malieveld van hun eigen Bert en Ernie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten