Wilders: "Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum"

Wilders: "Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum"

De PVV-leider uitte felle kritiek tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren veel stof doen opwaaien tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Tijdens het debat – één van de belangrijkste van het jaar – presenteerde hij een lijst van gemeenten waar volgens hem nog asielzoekerscentra kunnen komen. Even daarvoor had hij al een opsomming gemaakt van alle Nederlandse gemeenten waar nu al een asielzoekerscentrum staat.

De PVV-voorman meent dat de asielzoekerscentra een gevaar zijn voor de Nederlandse veiligheid, omdat zich terroristen onder de asielzoekers kunnen bevinden. Als het aan Wilders ligt, komt geen enkele asielzoeker nog Nederland binnen:

"Bijna de helft van de gemeenten in Nederland dreigt straks onderdak te bieden aan een asielzoekerscentrum. Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet."

Volgens PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom toont het grote aantal asielzoekerscentra juist een positieve kant van Nederland. D66-leider Pechtold reageerde op vergelijkbare wijze, door te zeggen dat hij alle gemeenten waar asielzoekerscentra zijn, hartelijk bedankt.

Vrijwel de hele kamer uitte kritiek op Wilders' felle woorden. Die deed de kritiek van de hand met de opmerking dat de Tweede Kamer niet representatief is voor de Nederlandse bevolking:

"Jullie zijn Nederland niet, het hart van Nederland klopt allang niet meer in deze zaal."

Terwijl de kamer debatteerde, groeit de migrantencrisis nog steeds. Honderdduizenden migranten kwamen dit jaar al naar Europa, en het lijkt erop dat de massale migratiestroom niet snel zal ophouden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties