Wilders: "Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum"

Geen categoriesep 17 2015, 9:34
De PVV-leider uitte felle kritiek tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren veel stof doen opwaaien tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Tijdens het debat – één van de belangrijkste van het jaar – presenteerde hij een lijst van gemeenten waar volgens hem nog asielzoekerscentra kunnen komen. Even daarvoor had hij al een opsomming gemaakt van alle Nederlandse gemeenten waar nu al een asielzoekerscentrum staat.
De PVV-voorman meent dat de asielzoekerscentra een gevaar zijn voor de Nederlandse veiligheid, omdat zich terroristen onder de asielzoekers kunnen bevinden. Als het aan Wilders ligt, komt geen enkele asielzoeker nog Nederland binnen:
"Bijna de helft van de gemeenten in Nederland dreigt straks onderdak te bieden aan een asielzoekerscentrum. Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet."
Volgens PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom toont het grote aantal asielzoekerscentra juist een positieve kant van Nederland. D66-leider Pechtold reageerde op vergelijkbare wijze, door te zeggen dat hij alle gemeenten waar asielzoekerscentra zijn, hartelijk bedankt.
Vrijwel de hele kamer uitte kritiek op Wilders' felle woorden. Die deed de kritiek van de hand met de opmerking dat de Tweede Kamer niet representatief is voor de Nederlandse bevolking:
"Jullie zijn Nederland niet, het hart van Nederland klopt allang niet meer in deze zaal."
Terwijl de kamer debatteerde, groeit de migrantencrisis nog steeds. Honderdduizenden migranten kwamen dit jaar al naar Europa, en het lijkt erop dat de massale migratiestroom niet snel zal ophouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten