Kijk! Wilders kritisch over miljarden aan buitenland: 'Tijd dat we gedupeerde Nederlandse ondernemers helpen!'

Kijk! Wilders kritisch over miljarden aan buitenland: 'Tijd dat we gedupeerde Nederlandse ondernemers helpen!'

Geert Wilders te gast bij Harry Mens. Bron: Schermafdruk: Business Class RTL

PVV-leider Geert Wilders wil af van al die "onzinnige buitenlanduitgaven," zo verkondigde hij dit weekend in Business Class. Nederlands belastinggeld kan veel verstandiger worden geïnvesteerd in Nederland zelf, meent hij. Rutte krijgt er flink van langs.

Terwijl ondernemend Nederland nauwelijks nog het hoofd boven water houdt smijt Nederland met tientallen miljarden richting het buitenland. Volgens Wilders, die te gast was bij Harry Mens' tv-show Business Class, kunnen veel van deze buitenlanduitgaven beter worden besteed aan Nederlandse kwesties. Zoals aan lastenverlichtingen:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Wilders zei onder meer het volgende over de kwestie:

"We geven heel veel geld uit aan dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Wat eigenlijk willen zijn van al die buitenlanduitgaven binnenlanduitgaven maken. Mark Rutte heeft twee weken geleden opnieuw 40 miljard euro aan leningen gegeven die we nooit meer terugzien. Maar ook schenkingen aan landen zoals Italië, die vaak rijker zijn dan wij, Portugal, Griekenland.

 

Als we daar nou eens mee stoppen, of als we stoppen met de ontwikkelingshulp aan Afrika, of wat minder doen. Wat mij betreft stoppen we dat helemaal. Als we de immigratie beperken dan kan je honderden miljarden euro's ophalen; die je inderdaad kan besteden om de belastingen te verlagen en ook voor de ondernemers."

De PVV-voorman is helder: Nederland moet beter op de centen passen. Hij noemt het onzinnig dat we jaarlijks miljarden naar het buitenland sturen, terwijl we die we op dit moment goed zouden kunnen gebruiken. Veel ondernemers zijn immers zwaar getroffen door de coronacrisis en ook worden ze vaak benadeeld door de huidige coronamaatregelen. Het is volgens Wilders absurd dat deze mensen geen volledige vergoeding krijgen.

Kortom: Mark Rutte en zijn beleid kregen de volle laag. Meer geld in Nederland houden, en minder naar Zuid-Europa en Afrika. Helder, toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties