Wilders wil Dixie-verbrandende relschoppers het land uitzetten: 'Tuig, MINDER MINDER MINDER!'

Wilders wil Dixie-verbrandende relschoppers het land uitzetten: 'Tuig, MINDER MINDER MINDER!'

Vernielde Dixie. Niet de scène in het verhaal. Bron: Shutterstock.

PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de relschoppers die gisteravond in Den Haag op grote schaal vernielingen hebben aangericht nadat Nederland met 3-2 won van Oekraïne op het EK Voetbal. Op het Jonckbloetplein heeft de politie flink moeten ingrijpen, want hooligans waren bezig allerlei waren te vernietigen op een groot vuur. Onder meer scooters, fietsen en verkeersborden zijn in de as gelegd door de vernielzuchtige jongeren, zo registreerde ANP-fotograaf Bob van Keulen.

Toen ook een Dixie op het vuur werd geworpen, was voor Wilders de maat vol. De PVV-voorman botvierde op social media zijn frustraties op de vandalen, die hij het liefste zou willen deporteren. "MINDER MINDER MINDER!" liet Wilders horen, een verwijzing naar de welbekende uitspraak over Marokkanen die de oppositieleider een strafrechtelijke veroordeling opleverde. 'Zet het tuig ons land uit,' voegde hij er via een hashtag ook nog aan toe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties