Wilders woest op media na berichten over Graus: 'Tuig van de richel'

Wilders woest op media na berichten over Graus: 'Tuig van de richel'

Geert Wilders in het Kamerdebat van 27 januari. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Onlangs berichtte het NRC Handelsblad dat voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib PVV'er Dion Graus de toegang tot de Tweede Kamer had ontzegd omdat er een MeToo-klacht was binnengekomen bij haar. Dit bericht werd opgepikt door alle andere media.

Maar korte tijd later bleek dat dit verhaal niet klopte. Want de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer, D66'er Vera Bergkamp, zegt dat Graus nooit formeel de toegang tot het parlementsgebouw is ontzegd, wat het NRC wél beweerde.

PVV-leider Geert Wilders heeft nu woedend gereageerd op de berichtgeving van de NRC. Hij doet dat in twee tweets. In de eerste tweet beschuldigt hij de krant van het verspreiden van leugens:

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1401244754470375428

En in de tweede tweet opinieert hij dat journalisten sowieso "tuig van de richel zijn," een enkele uitzondering "daargelaten."

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1401267694264016904

Wilders krijgt bijval van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. "Is zo," schrijft die in reactie op Wilders' tweede tweet.

https://twitter.com/thierrybaudet/status/1401270719707815939

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties