Wilders wordt met de dag zieliger

Geen categoriemei 09 2012, 14:00
Bekijk deze tweet nu en denk bij uzelf: kom op, dit is toch de sneuheid zelve?
Er was in tijd waarin ik me afvroeg of ik me niet bij de PVV moest aansluiten. We zeggen en schrijven 2008, wanneer Wilders met acht partijgenoten oppositie voert tegen het vierde kabinet Balkenende. Het CDA/PVDA-kabinet komt niet uit de verf. Niet alleen vanwege slechtgeregisseerde toneelstukjes als de tour van honderd dagen, of het feit dat ruzies tusen CDA en PvdA vaker het nieuws haalden dan beleidspunten. Maar vooral vanwege de nietszeggendheid. We gaan verbinden, we gaan samen leven, en we gebruiken nog maar een paar cliché's. Alles om te verhullen dat CDA en PvdA alleen met elkaar in bed zijn gekropen in een angstvallige poging de macht vast te blijven houden.
Als geen ander kon Geert Wilders oppositie voeren tegen dat kabinet. Hij gaf de steen des aanstoots waarna uiteindelijk Ella Vogelaar van het podium moest verdwijnen, en wist de reclamefolder die het regeerakoord was ongenadig te ontmaskeren voor wat het was:

We hebben er honderd dagen op gewacht. En het resultaat is beschamend. Zeven maanden na de verkiezingen komt het kabinet met drie keer niets. Met een klef boekje, op glimmend papier met veel gladde foto's en een pr-show van jewelste om al die leegheid te verhullen.

Baf! Wilders had verder een verkiezingsprogramma dat grotendeels geschreven was door Bart Jan Spruyt, wiens gezond-rechtse economische ideeën ik al jaren hooghoud.
Het enige wat mij aan de PVV anno 2008 zo ontzettend stoorde was die disproportionele fixatie op de islam en de bijbehorende demografische hocuspocus die voornamelijk door complotdenker en de Johan Vlemmix van de PVV, Martin Bosma, was samengesteld.
Fast forward naar 2012, nu we zien dat van de aanvankelijke aantrekkelijkheid van de PVV weinig over is. Niet alleen het ongemakkelijke islamverhaal spreekt nu tegen de PVV, maar zo'n beetje alles wat de partij uitdraagt is contra-productief voor Nederland. Ten eerste heeft Wilders z'n rechts-economische beleid ingeruild voor desastreuze SP-standpunten. Fortuyn draait zich om in z'n graf als hij hoort dat zijn 'politieke erfgenaam' zich inlaat met het marxisme.
Daarnaast blijkt de blonde Limburger niet in staat verantwoordelijkheid te dragen voor het landsbestuur. CDA en VVD moesten met de pet langs bij nota bene GroenLinks en D66, omdat 'rechtse' Wilders liever zag dat Nederland z'n triple-A rating kwijtraakte.
En dan Europa, waar Geert Wilders sprookjes vertelt over het verlaten van de Europese Unie. In die laatste categorie ook weer een tweet van de PVV-leider waarin wordt opgeroepen een vlag in de prullenbak te gooien (zie bovenaan). Nou, stoere taal hoor Geert! Ik hoor graag wanneer je echte oplossingen hebt voor het soevereiniteitsprobleem, maar ja.. die heb je niet, hè?
Laagdunkende aanvallen op Twitter is het enige waar de PVV nog goed voor lijkt te zijn tegenwoordig. Een treurige neergang van een ooit veelbelovende partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten