Juliana postuum gedoopt

Geen categoriemei 09 2012, 14:04
Mormonen uit de bocht
Het Mormoonse geloof, inmiddels vooral bekend als het geloof van de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney, heeft de reputatie een beetje excentriek te zijn. Die reputatie wordt weer eens ten volle bevestigd door dit soort berichten:
Diverse leden van het Nederlandse Koninklijk Huis zijn na hun overlijden postuum gedoopt door de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. (...) Leden van de kerk - beter bekend als de mormonen - hebben onder anderen prins Claus, prins Bernhard en koningin Juliana plaatsvervangend gedoopt. De postume doop van prins Claus was in augustus 2004 in een tempel in de Braziliaanse stad Campinas, zo meldt de krant. Ook koning Willem I, Willem III, en koningin Emma en Wilhelmina ontvingen het sacrament via iemand anders.
Marianne van Wermeskerken, Hoofd Public Affairs Nederland van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, zegt dat men in Nederland niet op hoogte was van de doop van de Oranjes. ,,Je mag alleen je eigen familie, zoals ouders en voorouders indienen. Ik denk dat dit er doorheen is geglipt bij de controle in Salt Lake City.’’
Gewoon even door de controle geglipt dus. Kan gebeuren.
Overigens mag u er vanuit gaan dat we de komende maanden nog wel meer verhalen over de excentrieke praktijken van Romneys geloofsgenoten gaan lezen. De media zou immers de media niet zijn als ze niet alles uit de kast zouden halen om hun favoriete kandidaat naar de overwinning toe te schrijven. Daarbij is niets heilig, zelfs het geloof van de tegenstander niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten