Willem Engel gebruikte €50.000 aan Viruswaarheid-donaties voor lap Spaanse grond

Willem Engel gebruikte €50.000 aan Viruswaarheid-donaties voor lap Spaanse grond

Willem Engel. Bron: Screenshot Vocast / YouTube (Creative Commons).

De rechter heeft Viruswaarheid-voorman Willem Engel vanochtend bekritiseerd, omdat hij zo'n €50.000 aan donaties die aanhangers hadden gedaan heeft aangewend voor de privé-aankoop van een stuk grond in Spanje. Dat bericht De Gelderlander.

De zaak kwam aan het licht omdat Engel een kort geding had aangespannen tegen de ING, nadat de bank de rekeningen van Viruswaarheid had geblokkeerd. ING vermoedde criminele activiteiten, en voerde daarvoor de betaling van Spaans onroerend goed aan, die gefinancierd was met donaties via de stichting waarvan de dansleraar de voorzitter is.

De rechter ging niet mee in de redenatie van de bank en hief de blokkade op. Wel waren er vanuit de rechtbank kritische noten te horen over de wijze waarop Engel was omgesprongen met gedoneerd geld van zijn aanhangers. De rechtbank stelde "vraagtekens bij de handelwijze van Engel." Op zijn beurt is de Viruswaarheid-voorzitter zich van geen kwaad bewust: het was slechts een "kortlopende lening," stelt hij.

Voor tenminste de komende vier maanden kan hij nu weer over zijn bankrekeningen beschikken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer