Winkeleigenaar verkoopt overvallers doodtrap

Geen categorienov 22 2010, 14:00
Burgemeester Albert van den Bosch (VVD) van Zaltbommel vindt het prima dat een winkelier wannabe overvallers onlangs met een karatetrap verjoeg. "Sla ze maar verrot", aldus de VVD-burgervader die zelf al tijden heeft te kampen met bedreigingen van Marokkaanse straatterroristen.
Zelf heeft Van Bosch daarom een hockeystick paraat staan "op een strategische plek".
De eigenaar van een Blokker-filiaal in Zaltbommel werd afgelopen vrijdag door drie individuen overvallen toen hij de dagopbrengst van zijn zaak wilde storten bij de Rabobank. In plaats van het bange slachtoffer te spelen sloeg de man terug. Nadat hij één van zijn belagers getrakteerd had op een welgemikte karaktetrap rende het drietal snel weg.
Van den Bosch heeft natuurlijk gelijk. In een normale wereld hoeven overvallers en andersoortige dieven niet op coulantie te rekenen. Jammer genoeg is dat een beetje anders in dit land. Als je midden in de nacht wakker wordt omdat een dief de sieraden van je vrouw probeert te stelen, mag je volgens de rechter namelijk niet al te hard ingrijpen. Dat zou namelijk zielig zijn voor de nietsvermoedende dief. Doe je dat wel, dan loop je de kans zélf aangeklaagd te worden.
Voordat we dus met zijn allen dieven het ziekenhuis inslaan, moet de wet aangepast worden. Een man (of vrouw) die zijn huis en haard verdedigt moet wettelijk beschermd worden. Als je niet in elkaar geslagen wilt worden moet je gewoon met je poten van andermans zaken afblijven. Zo simpel is het, en zo simpel hoort het te zijn.
Het kabinet Rutte-Verhagen, dat een rechts kabinet heet te zijn, moet hier maar eens iets aan doen. Bescherm de burger, stel hem in staat zijn televisie, zijn geld en zijn gezin te beschermen, net zoals de winkelier in Zaltbommel deed verleden week.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten