Winkels moeten sneller ingrijpen bij het bestrijden van muizen

Winkels moeten sneller ingrijpen bij het bestrijden van muizen

Vorige maand zijn enkele schokkende statistieken bekend geworden over de gesteldheid van de hygiëne bij  meer dan 200 winkels in Nederland waar voedselwaren verkocht worden. De informatie is openbaar gemaakt door een onderzoek en nieuwsbericht van RTL nieuws. Zij vroegen namelijk bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een lijst op waarop alle winkels staan die tussen 2013 en 2017 onder toezicht zijn geplaatst of een boete hebben gekregen omdat hun hygiëne niet in orde was.

Vooral schokkend om te lezen was dat sommige winkels overduidelijk last van muizen en ratten hadden. De ontlasting van de knaagdieren werd zelfs tussen etenswaren gevonden. Dit kan een groot gevaar opleveren voor de volksgezondheid vanwege de E-coli bacterie. Het is vooral verbazend omdat bij het signaleren van de eerste muizenkeutels in een winkel al een ongediertebestrijder ingeschakeld had moeten worden. Als dit gedaan was kan deze specialist de muizen bestrijden op een zeer snelle en effectieve manier waardoor er nooit grote problemen met de hygiëne waren geweest.

Snel de aanwezigheid van muizen vaststellen

Met een klein beetje oplettendheid had een familie muizen nooit de kans gehad om in de schappen van een winkel te overleven. De aanwezigheid van muizen vaststellen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Een muis is een schichtig dier dat heel klein is en meestal actief gedurende de nacht. Wanneer er slechts enkele muizen in een gebouw rondlopen zal je hun niet snel in levende lijve zien. Dit gebeurt meestal pas wanneer een muizenfamilie tot grote aantallen is uitgegroeid. De bedoeling is echter om dit te voorkomen door de muizen op tijd te bestrijden. Vooral mensen die een winkel runnen moeten alert zijn op het zien van muizenkeutels. De knaagdieren laten ze overal achter. Zie je de keutels dan is het tijd om op muizen bestrijden over te gaan.

Op deze manier kan je effectief muizen bestrijden

Muizen bestrijden kan op een aantal verschillende manieren. In een winkel waar etenswaren verkocht worden kan men niet altijd gif gebruiken om van de muizen af te komen. Muizenvallen zijn in dat geval de beste bestrijdingsmethode. Om effectief muizen te bestrijden moet je wel enige kennis hebben van hoe zij zich gedragen. Met deze kennis kan je namelijk op de meest strategische plekken de vallen plaatsen. De bedoeling is om met het bestrijden van muizen alle exemplaren in het gebouw uit te roeien. Dit moet op een effectieve manier gebeuren want muizen kunnen zich razendsnel voortplanten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties