Maniakale schutter neemt hooggeplaatste politieke leiders van Trumps partij onder vuur in Virginia

Maniakale schutter neemt hooggeplaatste politieke leiders van Trumps partij onder vuur in Virginia

Steve Scalise, één van de leiders van de Republikeinse partij van Donald Trump, is vanmiddag onder vuur genomen door een schutter die bij een basketbalwedstrijd probeerde om een bloedbad onder de politici aan te richten.

Vandaag is geen goede dag voor de staat Virginia in het noordoosten van de Verenigde Staten. Steve Scalise, een prominente politicus van de Republikeinse partij is tijdens een sportwedstrijdje gewond geraakt door een schutter die ineens het vuur opende op de mensen. Scalise is in zijn heup geschoten en moest direct met een ambulance worden afgevoerd. Verscheidene medewerkers werden ook geraakt door de man.

Het is niet best:

"Een schutter met een semi-automatisch wapen opende het vuur bij een honkbalveldje in de stad Alexandria. Daar vond op dat moment een training van een honkbalteam van de Republikeinse partij plaats. Ook vier andere personen zijn geraakt.

De schutter zou vooraf hebben gevraagd of het om Republikeinen of Democraten ging, berichten verschillende Amerikaanse media.

Een ander Congreslid die bij de schietpartij was, Mo Brooks, verklaarde voor Amerikaanse media dat Scalise in de heup werd geraakt en geen levensbedreigende verwondingen had. Brooks telde vijftig tot honderd schoten."

Als het waar is dat de mislukte moordenaar vantevoren geïnformeerd heeft of het Republikeinen of Democraten waren die er een balletje aan het rondgooien waren, dan hebben we hier gewoon te maken met een politieke aanslag op leden van de partij van Donald Trump.

Wat dat voor repercussies die vaststelling zal hebben is nog moeilijk te voorzien, maar het is niet onwaarschijnlijk dat het Witte Huis de beschuldigende vinger voor die aanslag in de richting van de in november verslagen Democraten zal wijzen. Terecht of onterecht, Donald Trump beschuldigt de media en de Democraten al maanden van het verspreiden van "fake news". Als Trump in Nederland had gewoond zou hij vermoedelijk hebben gesproken van demonisering.

Kortom: het heeft er dus alle schijn van dat de politieke strijd in Amerika nog wel eens zou kunnen escaleren na deze aanslag op Steve Scalise.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties