Maniakale schutter neemt hooggeplaatste politieke leiders van Trumps partij onder vuur in Virginia

Geen categoriejun 14 2017, 16:00
Steve Scalise, één van de leiders van de Republikeinse partij van Donald Trump, is vanmiddag onder vuur genomen door een schutter die bij een basketbalwedstrijd probeerde om een bloedbad onder de politici aan te richten.
Vandaag is geen goede dag voor de staat Virginia in het noordoosten van de Verenigde Staten. Steve Scalise, een prominente politicus van de Republikeinse partij is tijdens een sportwedstrijdje gewond geraakt door een schutter die ineens het vuur opende op de mensen. Scalise is in zijn heup geschoten en moest direct met een ambulance worden afgevoerd. Verscheidene medewerkers werden ook geraakt door de man.

"Een schutter met een semi-automatisch wapen opende het vuur bij een honkbalveldje in de stad Alexandria. Daar vond op dat moment een training van een honkbalteam van de Republikeinse partij plaats. Ook vier andere personen zijn geraakt.

De schutter zou vooraf hebben gevraagd of het om Republikeinen of Democraten ging, berichten verschillende Amerikaanse media.

Een ander Congreslid die bij de schietpartij was, Mo Brooks, verklaarde voor Amerikaanse media dat Scalise in de heup werd geraakt en geen levensbedreigende verwondingen had. Brooks telde vijftig tot honderd schoten."

Als het waar is dat de mislukte moordenaar vantevoren geïnformeerd heeft of het Republikeinen of Democraten waren die er een balletje aan het rondgooien waren, dan hebben we hier gewoon te maken met een politieke aanslag op leden van de partij van Donald Trump.
Wat dat voor repercussies die vaststelling zal hebben is nog moeilijk te voorzien, maar het is niet onwaarschijnlijk dat het Witte Huis de beschuldigende vinger voor die aanslag in de richting van de in november verslagen Democraten zal wijzen. Terecht of onterecht, Donald Trump beschuldigt de media en de Democraten al maanden van het verspreiden van "fake news". Als Trump in Nederland had gewoond zou hij vermoedelijk hebben gesproken van demonisering.
Kortom: het heeft er dus alle schijn van dat de politieke strijd in Amerika nog wel eens zou kunnen escaleren na deze aanslag op Steve Scalise.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten