Wir schaffen das nog ein mal! Duitsland zwakt immigratieregels af wegens arbeidstekort

Geen categorieokt 02 2018, 20:00
De Duitse regering heeft nog lang niet genoeg gedeugd of geleerd van de problemen die ze zichzelf op de hals hebben gehaald met hun immigratiebeleid. Ze hebben een arbeidstekort in diverse sectoren dus open the gates! Via NU.nl.
Je haalt als land meer dan een miljoen asielzoekers binnen want 'Wir schaffen das'. Dat ging behoorlijk fout, koste bakken met geld, leverde spanning op in de maatschappij en zette iedereen in de EU op scherp. Wat is dan de beste vervolgstap? Gewoon Wir schaffen das 2.0 invoeren voor je laatste termijn erop zit, half werk houdt niemand van!
Duitsland heeft het laagste werkloosheidsniveau sinds de jaren negentig. Nu gaat het blijkbaar zó goed dat men handen tekort komt. Deze tekorten kunnen blijkbaar niet aangevuld worden met arbeiders uit de EU, en dus klopt Merkel bij derdewereldlanden aan! Koks, IT-technici en metaalarbeiders mogen zes maanden lang in Duitsland werk komen zoeken zolang ze de Duitse taal beheersen. Ook huidige migranten die op de beoordeling van hun asielaanvraag wachten, zouden mogelijk mogen blijven als ze werk hebben kunnen vinden en aan kunnen tonen dat ze geïntegreerd zijn in de Duitse samenleving. Daarmee wordt waarschijnlijk niets meer bedoelt dan of ze Duits spreken en kunnen zeggen dat nazi's slecht zijn.
De Duitse coalitie vertelt er bij dit plan wel even bij dat 'de nieuwe regels van toepassing zijn op arbeidsmigranten, niet op asielzoekers. Het is niet de bedoeling dat uitgeprocedeerde asielzoekers veranderen in arbeidsmigranten die wel mogen blijven.' Maar dat trucje kennen we inmiddels wel, zeker omdat ze ook niet aangeven hoe ze dit denken tegen te gaan.
Merkel schafft dus mooi een eind verder en lapt Europese arbeiders en opkomend anti-migratie sentiment gewoon aan de laars terwijl ze op deze manier mooi de loonkosten gedrukt weet te houden en haar termijn kan eindigen met economische groeicijfers. Wat een grap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten