Witte man hatend NRC: 'Stop met opdringen witte cultuur'

Geen categorieaug 24 2019, 10:00
Gelukkig hebben we altijd nog de NRC voor wat cultuurmarxistisch gehaat op de 'witte cultuur'. Ditmaal zijn er twee mannen - zo niet progressief, geen enkele vrouw aan het woord. Wat een mansplaining - aan het woord die van mening zijn dat het 'cultuurbeleid' binnen de culturele sector is mislukt. De boosdoener: onze afschuwelijk witte cultuur.
Door minister Van Engelshoven is er vorige maand een nota gepubliceerd waarin te vinden is dat er meer 'mensen met migratieachtergronden' de culturele sectoren in moeten. Onder het mom van 'cultuur voor iedereen' zal er een overheidsinitiatief verschijnen. Beetje rare titel aangezien iedereen in Nederland meer dan genoeg ruimte heeft om aan zijn behoeftes te komen als het gaat om culturele uiting. Er is hier genoeg ruimte om je intolerante cultuur te kunnen uiten, mocht je dat willen.

„Het is belangrijk dat het gehele culturele veld een afspiegeling vormt van de samenleving van nu. Cultuur is van en voor iedereen, ongeacht woonplaats, culturele achtergrond of opleiding

Nu komen er twee mannen ons vertellen in de NRC dat er geen ruimte is voor ander vormen van cultuur in Nederland. Iets wat natuurlijk gewoon kolder is, er wordt genoeg energie en moeite ingestoken door de rijksoverheid en lokale overheden om aan de wensen van de minderheden te voldoen. Beweren dat we worden gedomineerd door 'witte cultuur' is natuurlijk je reinste onzin. Nederland heeft al decennia last van een schaamtecultuur.

We moeten dus juist culturele verschillen en andere referentiekaders en andere kwaliteiten de ruimte bieden. Verhalen vertellen die nu niet of te weinig verteld worden. Dat lukt culturele instellingen alleen door intrinsiek te veranderen. Is daar extra subsidie voor nodig? Nee, daar is een andere mentaliteit en het delen van macht en middelen voor nodig. De huidige generatie leiders moet plaatsmaken voor een nieuwe, meer diverse generatie. Dat kost geen geld, maar het opgeven van hegemonie

U hoort en leest het. De boze witte - of is het toch blanke? - man moet ruimte maken voor de intersectionele diversiteitsdrammers die nu steeds vaker een podium krijgen. Uiteraard mogen deze mensen hun mening ventileren, maar kom wel aan met misstanden die er echt zijn. Dit is gewoon drammen om te drammen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten