WODC-affaire - Zuivering Justitie & Veiligheid, topambtenaar vertrekt wegens eigen jacht op klokkenluiders

Geen categoriejul 05 2019, 21:00
Topambtenaar Ronald Barendse heeft zichzelf in de voet geschoten. Hij zou zich hebben bemoeid met het onderzoek van het Openbaar Ministerie, hij ging namelijk zélf op jacht naar de klokkenluiders van de WODC-affaire. Dom!
Minister Grapperhaus baalt als een stekker. Waarom kunnen zijn ambtenaren niet gewoon van andermans onderzoeken afblijven? Heel het gedonder bij zijn ministerie kwam door zijn ambtenaren die rommelden met de conclusies van WODC-onderzoeken.
Grapperhaus, die eerst niet maar later wél de klokkenluiders wilde ontmaskeren, stelde het Openbaar Ministerie in de gelegenheid onderzoek te doen. Nu blijkt dus dat z'n eigen topambtenaar, en 'nummer twee', midden in het vaartwater van het onderzoek van het Openbaar Ministerie terecht is gekomen.
Meneer ging zelf wel even uitzoeken wie de klokkenluiders waren, alsof het OM dat zelf niet kan achterhalen. Misschien was hij ook wel bang dat het OM de verkeerde conclusies zou trekken, daar hebben ze namelijk wel een handje van bij dat ministerie van Justitie & Veiligheid.
Ronald Barendse heeft in ieder geval ontslag genomen en toegegeven dat hij 'gesprekken heeft gevoerd over integriteit lopende het OM-onderzoek naar het lekken in de organisatie'. Mooie topambtenaar als je door middel van zo'n grove fout het ministerie moet verlaten. Het is dat het fysiek onmogelijk is maar Grapperhaus zou anders behoorlijk met z'n handen in het haar hebben gezeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten