Wéér 65 asielzoekers op zee opgepikt, Italië voelt de bui al hangen

Wéér 65 asielzoekers op zee opgepikt, Italië voelt de bui al hangen

Dit keer gaat het om een Duits schip genaamd Alan Kurdi van hulp smokkelorganisatie Sea-Eye, die 65 Libische asielzoekers aan boord heeft gehaald. Italië reageert woest. Dat meldt RTL Nieuws.

Alan Kurdi
Matteo Salvini, Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, is het inmiddels allemaal spuugzat aan het worden. Hij weigert op iedere mogelijke manier de Alan Kurdi aan te laten meren in een Italiaanse haven. Ook waarschuwt hij dat als de situatie voor de asielzoekers op de boot verslechtert, Duitsland het zelf op kan gaan lossen. En die houding is volkomen begrijpelijk.

Sea-Watch 3
Enkele dagen geleden werd bekend dat de Duitse kapitein van Sea-Watch 3, die in Italië werd vervolgd voor mensensmokkel en het negeren van politieorders, werd vrijgesproken. Een klap in het gezicht voor Salvini. Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas vroeg om de vrijlating van die kapitein. Hij wilde namelijk niet 'dat reddingsacties op zee worden gecriminaliseerd'. Die man heeft natuurlijk mooi lullen, want al dat gajes spoelt niet via Hamburg aan.

Escalatie
Als de kapitein van Sea-Watch 3 de komende tijd voor van alles wordt vrijgesproken, is dat voor veel andere schepen een signaal om door te blijven gaan met het 'redden' van asielzoekers. Italië zou dan wel eens extremere maatregelen kunnen nemen, misschien zet Salvini al die vluchtelingen wel op de trein naar Duitsland. Laat ze het daar mooi uitzoeken! Die tendens proef je al een beetje in de berichtgeving en de Italiaanse reacties op telkens weer die klote schepen voor z'n kust.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties