Wow! Boze corona-burgemeester Eindhoven dreigt supermarkten te sluiten: 'Ingrijpen!'

Wow! Boze corona-burgemeester Eindhoven dreigt supermarkten te sluiten: 'Ingrijpen!'

Ook supermarkten moeten zich aan de coronaregels houden. Bron: Shutterstock: Door Maria Sbytova

De Eindhovense burgemeester, John Jorritsma, ergert zich groen en geel aan de gigantische drukte in de supermarkten in zijn stad. Veel supermarkten laten toch meer klanten binnen dan wettelijk mag, de burgemeester heeft geen zin om iedere dag opnieuw ondernemers te waarschuwen. Wie nu niet luistert kan zijn zaak sluiten!

Jorritsma stuurde winkeleigenaars vandaag een boze brief; ze lappen de regels massaal aan hun laarzen. Dit kan zo niet langer volgens Jorritsma, de supermarkten moeten zich ook houden aan de coronamaatregelen:

“Als ondernemer en/of leidinggevende heeft u een zorgplicht voor het verantwoord laten winkelen van uw klanten. Ik wil u met klem verzoeken om die zorgplicht te vervullen, zeker in de komende drukke dagen”, schrijft Jorritsma. “Zorg met name voor voldoende spreiding van klanten in de winkel, zodat klanten zich op bepaalde afdelingen niet ophopen en voldoende afstand houden niet meer mogelijk is. Toezichthouders zullen in de komende dagen toezien op de drukte in supermarkten en ingrijpen waar het nodig is.”

Aangezien supermarkten nog zo beetje de enige winkels zijn die open zijn is de drukte groot. Veel mensen proberen nog snel de laatste kerstinkopen te doen, en hopen hierbij te slagen in de supermarkt.

Maar Jorritsma wil geen uitzondering maken voor supermarkten in deze kerstdagen, ook zij moeten zich gewoon aan de geldende regels houden. Zo niet, dan zou het zo maar kunnen dat zij hun filiaal moeten sluiten.

“Ik ga niet meer waarschuwen, maar desnoods winkels sluiten.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties