Woke bonden slopen eigen sport met hysterisch diversiteitsgedram: 'Inclusieve omgeving waar iedereen welkom is!'

Woke bonden slopen eigen sport met hysterisch diversiteitsgedram: 'Inclusieve omgeving waar iedereen welkom is!'

Sporters op een Pride-boot. Bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com.

Waar het normaliter bij (top)sport draait om de prestaties wil men dit nu ook aan banden gaan leggen. 26 sportbonden hebben samen met de NOC*NSF het Charter Diversiteit opgericht. Met als doelstelling om meer inclusiviteit en diversiteit in de sport te krijgen. Daar gaan onze kansen op toekomstige gouden plakken.

Van voetbal tot en met korfbal, tal van sporten blijken niet 'inclusief' genoeg te zijn, aldus nota bene de eigen koepels. Vandaar dat 26 verschillende sportbonden de handen ineen hebben geslagen met de NOS*NSF om hier iets aan te veranderen. Sport moet niet langer een competitieve omgeving zijn, maar een heus 'safe space'. De woke gekte heeft haar weg gevonden naar de Nederlandse sportvelden:

"Het gezamenlijk opgestelde charter is een mooie volgende stap om toe te werken naar een inclusieve sport waar echt iédereen welkom is, wordt gewaardeerd en zich thuis voelt. Door ons hard te maken voor een diversiteitsbeleid kunnen we concreet aan de slag met een inclusieve sport en, hopelijk snel, resultaat boeken."

Het NOC*NSF is van mening dat veel sporten niet inclusief zijn jegens 'gender- en seksediverse personen.' Daarom moeten er handboeken en richtlijnen komen voor sportclubs over hoe zij moeten omgaan met 'diverse personen'. Ook ontbreekt het veel sporten aan een zogenaamde 'goede afspiegeling van de samenleving.'

Ook is de belangrijkste doelstelling vanaf nu om meer diversiteit op de sportvelden te krijgen, of het nu gaat om sportbeoefening op laag of hoog niveau; de bonden klagen over een kennelijk schrijnend gebrek aan diverse samenstellingen. Stevenen we af op dwingende diversiteitsquota in sport?

De NOC*NSF presenteert daarom een waslijst aan kritiek: zo zouden arbitrageteams niet divers genoeg zijn en ook besturen van sportclubs zijn vaak geen goede afspiegeling van de samenleving. Alles moet meer divers en inclusiever aldus de sportbond.

We kunnen uit dit Charter dus maar één conclusie trekken: de diversiteitsgekte heeft haar weg gevonden naar de sportvelden. Bergt u dus maar, want dit is pas het begin!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties