Wopke Hoekstra organiseert 'reorganisatie om belastingbetaler te ontzien' van oneerlijke belastingtirannie

Wopke Hoekstra organiseert 'reorganisatie om belastingbetaler te ontzien' van oneerlijke belastingtirannie

Wopke Hoekstra. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.

Het duurde even, het heeft heel wat belastingbetalers stress en slapeloze nachten gekost, maar de Belastingdienst is er nu dan toch uit: een reorganisatie is onvermijdelijk. Door de aanhoudende en structurele problemen bij de Belastingdienst zullen de onderdelen 'Toeslagen' en 'Douane' worden afgesplitst. Zij zullen zelfstandig verder gaan binnen het ministerie van Financiën, waar de fiscus ook onder valt.

Verantwoordelijk bewindsman Wopke Hoekstra (CDA) hoopt met zijn ingreep sneller verbeteringen te kunnen doorvoeren en daarmee het vertrouwen van de belastingbetaler terug te winnen. De Belastingdienst staat al langer onder druk na een serie van grootschalige fouten binnen de gewraakte overheidsdienst.

Hoekstra wijst op de misstanden rond de kinderopvang, maar doelt ook op talloze andere blunders, waardoor sommige burgers gedupeerd, in de schulden en zelfs depressief raakten.

Zowel de dienst 'Belastingen' alsmede 'Toeslagen' en 'Douane' krijgen voortaan ieder een eigen topman, als het aan Hoekstra ligt. Vrijdag werd al bekend dat de huidige directeur-generaal van de fiscus, Jaap Uijlenbroek vertrekt. Uijlenbroek was sinds 2017 verantwoordelijk voor de Belastingdienst, maar moest onlangs concluderen dat hij er een zooitje van had gemaakt.

De toeslagenaffaire kostte vorige maand ook al staatssecretaris Menno Snel van Financiën de kop, nadat zijn situatie al langer onhoudbaar was gebleken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties