Telegraaf opent de aanval op Geert Wilders: 'Hij radicaliseert' en heult met nazi's!

Telegraaf opent de aanval op Geert Wilders: 'Hij radicaliseert' en heult met nazi's!

Met minder dan twee maanden te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen zet de redactie van De Telegraaf vol de aanval in op PVV-leider Geert Wilders.

Buiten campagnetijd wordt De Telegraaf door veel mensen gezien als een redelijk rechtse krant die zelfs relatief vriendelijk is ten opzichte van de PVV. Tijdens campagnetijd verandert dat iedere keer weer. Opeens gaat de krant 'voor wakker Nederland' dan vol op het orgel en verklaart het Wilders de oorlog. Ook nu weer.

In een redactioneel commentaar schrijft de redactie vandaag namelijk het volgende:

In Duitsland is deze week grote commotie ontstaan nadat AfD-politicus Höcke zei dat hij af wil van de Holocaust-herdenking. In Duitse media wordt vol afschuw gesproken van een ’nazi-rede’. Sommige kranten trekken zelfs een vergelijking met Hitler: ’Er ist wieder da!’

Ook andere delen van Höckes toespraak in een bierhal zouden nazistische terminologie bevatten.

Wilders heeft geen afstand genomen van Höcke en de AfD.

Met andere woorden, de AfD is een nazistische partij en Wilders neemt daar geen afstand van. Vervolgens noemt De Telegraaf de Lega Nord ook nog even, de Italiaanse populistische partij. Ook die club wordt weggezet als een stel racisten pur sang. Datzelfde geldt vervolgens voor de Oostenrijkse FPÖ. De Telegraaf vermeldt wat die laatste betreft snel even dat de FPÖ ooit opgezet is "door neo-nazi's" en voegt daar aan toe dat de huidige leider van die partij jaren geleden een antisemitische afbeelding op zijn website zette.

Vervolgens legt de redactie de link weer met Wilders:

Door zijn komst naar Koblenz geeft Wilders aan verder te radicaliseren. Zoals eerder bleek uit zijn minder Marokkanen-uitspraak en zijn voorstel om alle moskeeën te sluiten. De PVV-leider vindt kennelijk dat hij thuishoort bij deze extremisten. Anders zou hij niet gaan.

Het aparte hieraan is dat er andere partijen zijn die Israël kapot willen maken, wat natuurlijk antisemitisme pur sang is:

Screen Shot 2017-01-21 at 14.41.16

Gek genoeg lijkt De Telegraaf daar geen enkel probleem mee te hebben.

Daar komt bij Geert Wilders bij uitstek bekendstaat als een Nederlandse politicus die vol achter Israël staat. Je moet wel heel creatief omgaan met de feiten om hem ervan te beschuldigen met antisemieten te sympathiseren. Toch is dat precies wat De Telegraaf hier doet.

De reden is natuurlijk duidelijk: de verkiezingen komen eraan en De Telegraaf hoopt als vanouds dat het CDA en de VVD die verkiezingen gaan winnen. Het is die krant duidelijk dat de groei van de PVV vooral afkomstig is van die twee partijen, en dus wordt de aanval nu vol ingezet op Wilders. Als dat betekent dat ze hem weg moeten zetten als een halve nazi, het zij zo. Dat de redactie daarbij de talking points van de Israel-haters van DENK overneemt is ze blijkbaar om het even.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties