Wraaklustige Trump smijt FBI-onderdirecteur er 24 uur voor z'n pensioen uit: 'Grote dag voor de democratie!'

Wraaklustige Trump smijt FBI-onderdirecteur er 24 uur voor z'n pensioen uit: 'Grote dag voor de democratie!'

Zondag zou het pensioen van FBI-onderdirecteur Andrew McCabe in werking treden, maar Trump heeft er op het allerlaatste moment een stokje voor gestoken door de man alsnog te ontslaan. Zelf noemt hij het een "grote dag voor de FBI" en een "grote dag voor de democratie", maar duidelijk is dat dit een weinig frisse actie is.

Donald Trump lijkt het wederom een beetje te verliezen, zoals te zien is in een tweet die hij enkele uren geleden plaatste op zijn inmiddels wereldberoemde Twitter-account. Terwijl Amerikanen bezig waren met naar bed gaan, smeet de commander-in-chief nog even een hooggeplaatste FBI-directeur op straat. Andrew McGabe zou dit weekend met pensioen gaan, maar dat was de 45e president van de Verenigde Staten niet snel genoeg. Op vrijdagavond moest McCabe nog even op staande voet ontslagen worden, en wel met een donderpreek van Trump.

Vertaald naar het Nederlands zei Trump dit:

"Andrew McCabe ONTSLAGEN, een grote dag voor de hardwerkende mannen en vrouwen van de FBI - Een grote dag voor Democratie. Schijnheilige James Comey was zijn baas en door hem leek McCabe wel een koorknaapje. He wist alles van de leugens en corruptie die hoogtij vieren op de hoogste niveaus van de FBI!"

Wederom zien we hier een Amerikaanse president die mensen die hem ooit iets verkeerd hebben gedaan hem in zijn hoofd maar blijven achtervolgen. James Comey is inmiddels een werkloos burger, maar Trump ziet nog altijd een kwade genius in de al maanden geleden opgestapte voormalige FBI-directeur.

Verder presenteert Trump totaal geen bewijs voor de toch vrij schokkende stelling dat "leugens en corruptie" op het topniveau van de Amerikaanse veiligheidsdienst aan de orde van de dag zouden zijn. Toch een beetje vreemd, nietwaar, voor een club die direct door Trump benoemd wordt?

Kortom: het lijkt er dus op dat paranoia en achtervolgingswaan het laatste gezonde verstand van de president van de Verenigde Staten aan het aanvallen zijn. Laten we dus hopen dat Trump snel zijn conclusies trekt en opstapt, of anders het Amerikaanse Congres hun verantwoordelijkheid pakt. Want één ding is duidelijk: dit gaat zo niet langer. Amerika zet zich met Trump op bijna wekelijkse basis gigantisch voor paal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties