Wybren van Haga: 'Bevrijd Nederland van windmolenparken en zonne-akkers, bouw kerncentrales'

Wybren van Haga: 'Bevrijd Nederland van windmolenparken en zonne-akkers, bouw kerncentrales'

ENSCHEDE - Forum voor Democratie voert campagne op de Oude Markt met een grote podium-bus. Ruim 200 mensen zijn aanwezig bij het evenement. Tijdens het event zijn er verschillende sprekers, zoals Thierry Baudet, Wybren van Haga en Ralf Dekker en Andreas B

Nederland moet onmiddellijk stoppen met het aanleggen van nieuwe windmolenparken en zonne-akkers, zo betoogt Groep Van Haga-naamgever Wybren van Haga vandaag. Het van FVD afgesplitste Kamerlid wil af van grote hoeveelheden land die worden vrijgemaakt voor zonne- en windenergie.

"Landschapsvervuiling, een verpest uitzicht, hinderlijke slagschaduw van ronddraaiende wieken, hoofdpijn door laagfrequent geluid, waardedaling van woningen. Vraag omwonenden van een windpark naar hun bezwaren en ze dreunen dit rijtje moeiteloos op," aldus onderbouwt hij zijn theorie dat Nederland moet worden "bevrijd" van deze vormen van energieopwekking. "Verloedering van het landschap" ligt op de loer, vindt Van Haga.

In plaats daarvan moeten zonnepanelen op daken worden gelegd, en niet in groene weides. Dat levert "drie keer winst" op, denkt de parlementariër: "We houden ons landschap mooi, we stappen over op schone energie én we realiseren voor onze inwoners een lagere energierekening."

Maar daarnaast moet ook kernenergie een flinke impuls krijgen: "De politieke meerderheid voor kernenergie is groter geworden. Start dat onderzoek naar wat er nodig is om bedrijven te verleiden om kerncentrales te bouwen en te bepalen op welke locaties deze moeten komen," laat Van Haga weten.

De plannen van Groep van Haga worden deze week nog in de Tweede Kamer gepresenteerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties