Yes! Irak bevrijdt Fallujah helemaal van ISIS!

Yes! Irak bevrijdt Fallujah helemaal van ISIS!

Eindelijk: één van de grootste steden van Irak is bevrijd. Het Iraakse leger heeft aangekondigd dat ISIS helemaal is weggejaagd uit Fallujah.

Fallujah was één van de belangrijkste steden in handen van ISIS. Geen wonder dus dat het voor het Iraakse leger prioriteit nummer één was om ervoor te zorgen dat ze deze stad weer in handen zouden krijgen. Na een offensief is van enkele weken is het leger daar dan eindelijk in geslaagd.

Twee weken geleden liet de Iraakse premier al weten dat Fallujah bevrijd was, maar dat was in de praktijk nog niet helemaal het geval: er waren nog steeds eenheden van ISIS die zich verzetten. Die laatste groepjes jihadisten zijn nu aan de kant geblazen. Het Belgische Nieuwsblad legt uit:

Voor de gevechten om de stad waren tienduizenden mensen op de vlucht geslagen. Zij zullen, hoe hopeloos hun toestand ook is, niet onmiddellijk kunnen terugkeren. De stad moet eerst uitgekamd worden op zoek naar explosieven. De vluchtelingen worden bovendien grondig gescreend, om na te gaan of zich geen jihadisten onder hen gemengd hebben.

Premier Haider al-Abadi viert terecht feest en roept Irakezen op om hetzelfde te doen:

"Ik roep de Irakezen, om het even waar, op naar buiten te komen en te vieren."

En, gaat hij verder:

"Weldra hijsen we de Iraakse vlag in Mosoel."

We helpen het hem hopen. Als Irak ISIS verslaat wordt het namelijk veel makkelijker om de terreurgroep ook te vernietigen in Syrië.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties