Yes! Motorclub Bandidos wordt verboden

Geen categoriedec 20 2017, 14:00
Een groot succes voor het OM én voor de Nederlandse samenleving.
De vrijheid van vereniging is een bijzonder belangrijk recht. Het zorgt ervoor dat jij en ik clubs kunnen opzetten in verband met onze interesses en hobby's, ons werk, ons familieleven, of onze politieke denkbeelden, om maar een paar mogelijkheden te noemen.
Helaas wordt dat recht misbruikt door de motormaffia. Deze organisaties doen alsof ze een "vereniging" zijn, terwijl ze feitelijk hun geld en invloed 'verdienen' door georganiseerde misdaad. Daarom noemen veel mensen deze clubs dan ook de motormaffia.
Nou goed nieuws: de rechtbank in Utrecht heeft vandaag besloten dat motorclub Bandidos verboden wordt. Volgens de rechter is het gevaar voor de openbare orde namelijk groter dan de aantasting van de vrijheid van vereniging (en de vrijheid van meningsuiting) door zo'n verbod.
Het is voor het eerst dat een motorbende verboden wordt in ons land. In 2009 probeerde het OM hetzelfde met de Hells Angels, maar dat mislukte helaas. Dit keer heeft Justitie dus wél gekregen wat ze wilde.
Voor iemand roept dat het zo niet kan en dat dit een gevaarlijk ingrijpen van de rechter en de staat is: Bandidos staat erom bekend dat ze zich bezighouden met (gedwongen) prostitutie, wapenhandel, en de drugshandel. Daarnaast bepaalde de rechter vandaag dat de organisatie gericht is op het stimuleren, ondersteunen én het plegen van geweld.
Deze club is echt een gevaar voor de samenleving. Net zoals de Italiaanse maffia en de Russische maffia verboden zijn moeten dit soort motormaffia-clubs ook verboden worden... en hun leden dienen vervolgd te worden wegens lidmaatschap van een criminele organisatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten