Palestijnse aanslagpleger joods restaurant staat terecht: 'Dit was pas de eerste stap'

Geen categoriedec 20 2017, 15:00
Saleh A., de 'Palestijnse' kansenparel die na de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad Israël's door Donald Trump zijn woede uitte op de ruiten van een joods restaurant in Amsterdam, is nog veel meer van plan.
Het is 7 december als Saleh A., een Palestijnse 'asielzoeker', in Amsterdam met een Palestijnse vlag en een knuppel naar joods restaurant HaCarmel loopt. Hij slaat daar onder het toeziend oog van agenten de ruiten in, waarna hij eindelijk ingerekend wordt. De dagen na die aanhouding wordt veel duidelijk over hem: hij zou een vluchteling zijn en allahoe akbar hebben geroepen tijdens zijn daad en in Syrië voor allerlei ongure groeperingen hebben gevochten. Allemaal feiten die "Zet hem uit!" schreeuwen, maar het tegendeel gebeurde: in plaats daarvan werd hij uit het gevang gezet en mocht hij weer vrolijk over de Nederlandse straten lopen. Slechts vier dagen na zijn aanslag.
Vandaag vindt de spoedzaak tegen de aanslagpleger plaats, hetgeen al meteen veel opleverde. Of nou ja, voor ons dan. De rechters kunnen er namelijk geen chocolade van maken, aangezien Saleh A. vrijwel op geen enkele vraag een degelijk antwoord heeft en enkel wat brabbelt over de 'Palestijnse zaak' - het vervangen van joden in Israël door Arabieren, dus. Saskia Belleman, rechtbankverslaggever namens de Telegraaf, vertelt:
Sterker nog, de rechters willen eerst eens uitzoeken of die kerel wel helemaal goed in zijn hoofd is:
Vóórdat dit echter aan het licht kwam, doken er zeer 'interessante' feiten op over de toekomstplannen van Saleh. De aanslag op het restaurant zou namelijk slechts het begin zijn, een eerste stapje:
Nou, dat hoeven we inderdaad niet te weten, want elke zichzelf respecterende rechter zou zo'n gek meteen achter de tralies zetten, of beter nog: terug naar zijn geliefde 'Palestina' sturen. We weten dondersgoed waartoe deze man in staat is, én hij dreigt met nog meer van dit soort daden. Wat is er nog meer nodig om zo iemand de toegang tot ons land te ontzeggen? Maar dat gaat nog wel even duren, want de zaak gaat pas over drie maanden verder na de chaos in de rechtbank. Drie maanden waarbij deze vent waarschijnlijk alle vrijheid zal krijgen bij het beramen van zijn "tweede stap".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten