Belachelijk: jodenhater die joods restaurant vernielde vrijgelaten

Geen categoriedec 11 2017, 13:00
De 29-jarige "vreemdeling" mag lekker de straat opgaan.
Gestoorder dan dit wordt het niet. De 29-jarige nepvluchteling die vorige week een joods restaurant aanviel in Amsterdam is vrijgelaten. Justitie heeft namelijk besloten om het 'incident' toch maar niet aan te merken als 'terreurdaad.' De officiële verdenking is vernieling en diefstal, wat betekent dat de verdachte twee dagen weer naar huis kon gaan (of naar een opvangcentrum?).
De eigenaar van het restaurant, Daniel Bar-On, kan daar niet over uit. Hij vertelt De Telegraaf:

"Alsof hij naar bureau Halt wordt gestuurd voor het slopen van een bushokje!"

En het wordt nog erger: de verdachte heeft weliswaar een gebiedsverbod gekregen, maar niemand weet hoe hij eruit ziet.

"Als ik de verdachte zie, moet ik de politie bellen. Maar ik heb geen idee hoe deze meneer er uitziet. Daarom vroeg ik om een foto, maar die mag de politie vanwege de wet helaas niet geven. Hoe moet ik hem dan herkennen?"

Bar-On concludeert:

"Dat is toch gestoord?"

Dat kun je wel zeggen ja. In een normaal land zou dat dan ook niet gebeuren, maar ja, Nederland is al heel lang geen normaal land meer.
Zelfs het VVD-raadslid Ron Eisenmann vindt het allemaal erg vreemd:

"Er is geen enkele garantie dat hij het morgen niet nog een keer doet. Wat voor signaal geef je hiermee af richting verdachte en slachtoffer?"

Ja, goede vraag. Maar hoe komt het dat de VVD, die al jaren de dienst uitmaakt in de politiek, de wet niet aanpast om dit soort gekkigheden voortaan te voorkomen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten