Belachelijk: jodenhater die joods restaurant vernielde vrijgelaten

De 29-jarige “vreemdeling” mag lekker de straat opgaan.

Gestoorder dan dit wordt het niet. De 29-jarige nepvluchteling die vorige week een joods restaurant aanviel in Amsterdam is vrijgelaten. Justitie heeft namelijk besloten om het ‘incident’ toch maar niet aan te merken als ‘terreurdaad.’ De officiële verdenking is vernieling en diefstal, wat betekent dat de verdachte twee dagen weer naar huis kon gaan (of naar een opvangcentrum?).

De eigenaar van het restaurant, Daniel Bar-On, kan daar niet over uit. Hij vertelt De Telegraaf:

“Alsof hij naar bureau Halt wordt gestuurd voor het slopen van een bushokje!”

En het wordt nog erger: de verdachte heeft weliswaar een gebiedsverbod gekregen, maar niemand weet hoe hij eruit ziet.

“Als ik de verdachte zie, moet ik de politie bellen. Maar ik heb geen idee hoe deze meneer er uitziet. Daarom vroeg ik om een foto, maar die mag de politie vanwege de wet helaas niet geven. Hoe moet ik hem dan herkennen?”

Bar-On concludeert:

“Dat is toch gestoord?”

Dat kun je wel zeggen ja. In een normaal land zou dat dan ook niet gebeuren, maar ja, Nederland is al heel lang geen normaal land meer.

Zelfs het VVD-raadslid Ron Eisenmann vindt het allemaal erg vreemd:

“Er is geen enkele garantie dat hij het morgen niet nog een keer doet. Wat voor signaal geef je hiermee af richting verdachte en slachtoffer?”

Ja, goede vraag. Maar hoe komt het dat de VVD, die al jaren de dienst uitmaakt in de politiek, de wet niet aanpast om dit soort gekkigheden voortaan te voorkomen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Paaldanseres

  Dit land is hartsikke stuk… ik wil een nieuwe… en da wel zonder al dat gespuis.

 2. meanstreak2099

  tja, het is en blijft amsterdam

 3. sonar

  Behalve als een flesje tegen een moskee gooit dan is het een aanslag.
  Het begint langzamerhand tijd te worden voor de macht van de massa,maar dan zijn de schuldige als eerste onvindbaar ,de overheid = roverheid.

 4. Ritter

  “Bij de Palestijnen wordt alles gebruikt als katalysator voor geweld, maar Israël zal altijd sterker zijn dan zij. Ze moeten begrijpen dat het beter is om te investeren in het leven dan in de dood. De Palestijnen vinden altijd redenen voor geweld. De ene keer zijn het Joden die de Tempelberg bezoeken of de opening van de Westelijke Muurtunnels en nu is het de aankondiging van Trump.

  Maar wat kunnen we doen? Ze hebben nooit Palestijnse munten gevonden in Jeruzalem, alleen Joodse munten. De geschiedenis spreekt voor zich. Het is tijd voor hen om de waarheid over Jeruzalem te accepteren die bij het Joodse volk hoort. Hoe duidelijker de waarheid, hoe meer zij zullen begrijpen dat hun strijd geen zin heeft.”

  https://brabosh.com/2017/12/11/pqpct-ful/

 5. Ruud562

  “Daarom vroeg ik om een foto, maar die mag de politie vanwege de wet helaas niet geven”
  Nee, geven mag dan niet, maar tonen? Met oog op herhaling of erger moet zeker die eigenaar toch weten wie het is?!

  Maar ach, het is Amsterdam, slechte wetgeving en het betreft zo’n zielige asielzoeker, hé!

 6. DolleDries

  In de buurt van een kerstmarkt in Charlottenburg, Berlijn, werd op zondagavond een grotere hoeveelheid munitie gevonden – groot alarm! De politie spreekt van een “gevaarlijke situatie”.
  Volgens BILD-informatie meldde de huurder van een ondergrondse parkeerplaats bij Spandauer Damm zich bij de politie. Naast zijn geparkeerde auto, achter een stapel winterbanden, had hij per ongeluk een kleine plastic zak ontdekt. Daarin zaten 200 stuks nieuwe munitie, kaliber 7.65.
  De cartridges zaten in verzegelde plastic zakken in de originele dozen. De chauffeur overhandigde de munitie aan de agent van een patrouillewagen.

  “Vanwege de nabijheid van de opslagplaats voor munitie tot de kerstmarkt en het feit dat boven de ondergrondse parkeergarage een moskee is, wordt een gevaarlijke situatie verondersteld”, staat er in een politiemelding die Bild kon zien. De politieagenten waarschuwden hun collega’s van de staatsveiligheid, de criminele politie en forensisch personeel.
  Honderden officieren met explosieve opsporingshonden haastten zich naar de locatie. De veiligheidsdiensten onderzoeken de moskee om te bepalen of er misschien sprake is van een islamitische dreiging voor de Kerstmarktbezoekers.
  vorig jaar reed een Merkel-moslim Kerstmarktbezoekers dood in Berlijn
  De munitie werd onderzocht en beoordeeld op sectie 24 van de forensische wetenschap. De onderzoekers hopen op DNA-sporen. De politie neemt het zekere voor het onzekere: ’s avonds arriveerde er meer oproerpolitie op de kerstmarkt van Charlottenburg. Ze zochten in het park naar meer wapens of munitiedepots.
  “Tot nu toe zijn er geen verdere vondsten. Het is onduidelijk aan wie de gevonden munitie toebehoort, “zei politiewoordvoerder Winfrid Wenzel. De locatie van de munitie is een plaats met een beroemd verleden: tot een paar jaar geleden was er ook het clubhuis van de motorclub “Hells Angels Nomads”.

 7. Ritter

  De situatie in Amsterdam is al ernstig. Zie onderstaand interview.
  ——–
  Amsterdamse dominee: ‘Moslims bedreigen mijn gemeenteleden’

  ‘Christenen durven onvoldoende donkere kant islam te benoemen, worden in hoek extreem-rechts gezet’

  Christenen durven onvoldoende de donkere kant van de islam te benoemen. Onlangs is weer een gemeentelid bedreigd door mensen met een islamitische achtergrond. En dat is niet de eerste keer. De stilte die hierover heerst moet worden doorbroken. Wie dit durft te benoemen wordt helaas direct in de hoek van extreemrechts geplaatst

  Tijdens doopdiensten [van tot het christendom bekerde moslims] verzoeken we gasten bijvoorbeeld om geen foto’s te maken en vanwege de veiligheid moeten dopelingen sommige details in hun levensverhaal achterwege laten. Voordat we foto’s op Facebook delen wordt gecheckt of onze broeders en zusters met een moslimachtergrond daar niet op staan. Als zij in de publiciteit zouden komen, is hun leven in gevaar. Ik vind het zorgelijk dat het zo werkt in een vrij land als Nederland. Eigenlijk is dat bizar

  Inmiddels weet ik dat het niet bij dreigementen blijft. De zoon van een moslima die tot geloof is gekomen is vanwege haar bekering in elkaar geslagen.

  Vergeet niet dat de invloed van de islam enorm toeneemt. In de wijk van onze kerk stemt bijvoorbeeld 20% van de inwoners op DENK. En probeer maar eens als jood met een keppeltje door bepaalde wijken in Amsterdam te lopen. Dat is zeker niet altijd zonder gevaar.

  Gebrek aan aandacht heeft te maken met angst. Zo kun je door kritiek op de islam al snel weggezet worden als racist. Voor de duidelijkheid: ik heb het over de islam als ideologie en niet over moslims als individuele gelovigen. Daar kan ook angst richting God bijkomen: ben ik wel barmhartig genoeg jegens andersgelovigen als ik kritiek heb op de gevolgen van de islamisering?

  Daardoor praten we niet over de uitwassen uit islamitische hoek. Wie dit durft te benoemen wordt direct in de hoek van extreemrechts geplaatst.

  Ik heb mensen uit landen met een islamitisch regime ontmoet die hier al tientallen jaren wonen en benadrukten hoe ernstig de invloed van de islamisering is. Dat zie ik als ik de lijsten bekijk van landen waar christenen worden vervolgd. Ik weet niet of het code rood is, maar het is al erg genoeg dat er geen foto’s mogen worden gemaakt bij doopdiensten en we soms in het geheim mensen moeten dopen. De realiteit is dat de dreiging toeneemt.”

  https://cip.nl/cip+/65769-joel-boertjens-moslims-bedreigen-mijn-gemeenteleden/T0kGBwAPVS53a09MR0hNcRUUGQ#.Wi5vQQ_mQ7M.twitter

 8. Two Ravens Black Kettle

  Vrouwe Justitie heeft al jaren geleden de hoofddoek vervangen door een boerka. Net als de Thought Crime politie-apparatus.
  Aan de andere kant de politie werkte tijdens het nazi bewind ook braaf samen met de uitvoerders van de Kristalnacht.

  Dit pathetisch land is doodziek.

 9. Guus Geluk

  Een normaal land bestaat niet. Ieder land heeft haar gebreken, ieder land heeft bloed aan de handen en in ieder land gaat er wel eens iets mis.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Flesje tegen moskee: vier jaar cel

  Joodse winkels plunderen: niets.

  ‘Ons’ rechtstelsel is volledig gebroken en heeft niets meer van doen met rechtvaardigheid. Het is een perverse parodie geworden dat dood en verderf zaait en de onschuldigen (soms letterlijk) een mes in de rug steekt.

  1. van Urk

   Update: Explosie bij busterminal in Manhattan! Mogelijk aanslag.

   1. Vit

    Verwarde man wat ik je brom, nou ben je dat al als islamietje natuurlijk.

 11. Klukkluk

  Maar als je een hammetje naar een moskeet gooit krijg je 15 jaar. Laat staan een waxinelichthouder. Knettergek.

  1. trampoline

   Dat is nou het verschil tussen een blanke dader en een allochtone.

  2. van Urk

   Hoe vaak wordt er vroeger niet tegen de muren van een Kerk aangezeikt. Kreeg je met geluk alleen een waarschuwing voor. Wat maakt een moskee heiliger dan een Kerk vraag ik mij af.

 12. trampoline

  Ik heb wel degelijk een mening en een advies, maar beiden houd ik voor me. Voor je het weet bedenkt de overheid iets en word je aangeklaagd.

 13. Ritter

  Aanslag in New York door een moslim uit Bangladesh.

  http://www.foxnews.com/

 14. Pjotter

  Hier word ik echt niet goed van, iemand die een voorwerp tegen een moskee gooit loopt een behoorlijke detentie op en zo een ongecontroleerd projectiel mag ongestoord in een Joods restaurant vernielingen aanrichten en gaat vrij uit, maar ja een moslim he en als je een CU kamerlid zegt dat je PVV stemt dan ben je als christen hartstikke fout waar ze zelf vinden dat de mosliminfiltratie geen probleem is (ze horen er hier bij, Segers) en degenen die de wet overtreden zullen stevig aangepakt worden, nou dat zien we dus, maar ook daar kan Segers mee weg komen, de rechter is onafhankelijk van de politici en dit het dan het vertrouwen van de burger en stemmer weer terug brengen.

  1. Pjotter

   correctie; en dit moet dan het vertrouwen van de burger in de rechtstaat en de stemmer weer terug brengen.

 15. lanex

  De grote vraag is hier toch hoe het kan dat die twee agenten hebben zitten wachten totdat de boel kort en klein geslagen was? Wat is dit, is er van hogerhand instructie gegeven, wie gaf die instructie, en waarom? Ook de vraag waarom hij zo snel is vrijgelaten, misschien nog een bosje bloemen mee?
  De film is overduidelijk, die krankjorume Palestijn was helemaal vrij om te doen wat hij wilde.

  1. Two Ravens Black Kettle

   De politie is er voor anti zwarte Pieten haters, terroristen met suikerziekte en kristalnacht aficionado’s.
   Echter cartoonisten, dissidenten met ‘foute’ meningen en stukkie spek naar moskeeën gooiers (4 jaar cel !!!!) zijn ze onverbiddelijk. Geen wonder dat geen mens nog ooit aangifte doet.

 16. Anna

  Zou de christen of Jood die met een knuppel alle ruiten van een moskee had vernield ook zijn vrijgelaten?

 17. monach

  ‘Jeruzalem is al 3.000 jaar de hoofdstad van de Joden. Dat kun je lezen in een heel goed boek, dat boek heet de Bijbel’, aldus Netanyahu.

  1. Zout

   @Monach: Klopt! Bovendien kun je niet iets teruggeven wat er nooit is geweest.

   Nog één klein dingetje, dat is het afbreken van die gouden pukkel op de fundamenten van de tempel van Salomo.

    1. Ritter

     Ter info; video over de geschiedenis van Jeruzalem.

     The Truth About Jerusalem
     https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

    2. Zout

     Precies!

     Er bestond nooit een Palestijnse staat die Israël inpikte en volledig zou moeten
     teruggeven, de zogenaamde ‘bevrijding’. Iets wat er nooit was kun je onmogelijk teruggeven.

     1. van Urk

      Geef heerlijk toe; De verdeling van Palestina op de kaart van 1947 zag er wel behoorlijk rommelig uit alsof men daarvoor teveel in het glaasje hadden gekeken toen zij boven de tekentafel de grenzen begonnen te trekken. Een enkelvoudige doorgetrokken lijn voor een gebied dat kleiner dan Nederland is, had voldoende geweest.

     2. Zout

      @Urk: Juist. En het is mij nog niet groot genoeg hoor. Het oorspronkelijke (Balfour) idee had van mij ook wel goed geweest.

     3. Anton Adriaan

      En daar gaat ie weer!
      Gaan ze weer met z’n allen elkaar linkjes sturen met bijbelse onzin, Netanyahugehuil, het verkozen volk en andere woestijndrama over die zandberg Jeruzalem genaamd.
      Tjongejonge…..

     4. van Urk

      Nou Anton Adriaan..Hoe zit het verhaal dan? Begin maar bij nul. Kom zelf dan een keer met overtuigend historisch bewijs!

     5. Anton Adriaan

      ..het kan me geen donder schelen hoe die idioterie tot stand is gekomen. Zoals je zelf al zei: atoombommen erop.

     6. van Urk

      Kun je beter geen DDS artikel opzoeken wat je wel interesseert? 😉

    3. van Urk

     “Ik heb geen behoefte aan Joden. Het zijn en blijven Joden. Wij Palestijnen zullen alles nemen, inclusief geheel Jeruzalem” – Jasser Arafat . Hoe klinkt dat? De pro-Palestijnse activisten of het nou moslims of autochtone Nederlanders zijn, zijn absoluut geen antisemieten. Echt niet.

 18. Kodi

  In Duitsland zijn de rechters al net zo volksvreemd als in Nederland. Een brandaanslag op een synagoge in Wuppertal door Moslims was geen terrorisme, zoals een aanslag op Joods restaurant door een Moslim geen terrorisme was… Lust u nog peultjes?

  Mensen, het is oorlog. De Islam heeft aan ons de oorlog verklaard. Met ons pootjes omhoog op ons rug gaan liggen gaat ons niet redden. Appeasen gaat ons niet redden. Deze oorlogsverklaring van de Islam aan ons moet beantwoord worden.

  German court affirms ruling synagogue arson not anti-Semitic

  15 January 2017, 6:46 pm 10

  BERLIN — A new court ruling on an old case, which calls the arson of a synagogue an expression of anti-Israel protest, has brought Germany’s legal approach to anti-Semitism under renewed scrutiny.

  The head of the European Jewish Congress reacted with dismay to news that a German high court recently found no procedural errors in the 2015 and 2016 trials against three men of Palestinian descent for felony arson against a Wuppertal synagogue.

  The arson attack on the Bergisch Synagogue in Wuppertal took place in the early morning hours of July 29, 2014, following an end of Ramadan celebration and during the height of anti-Israel protests in Germany and elsewhere over the Gaza war.

  The men were found guilty of arson and given suspended sentences in 2015 with a threat of jail if they got into trouble again; their threatened jail terms were lengthened in January 2016 following an appeal by the state prosecutor. The high court last month rejected the defendants’ appeal on procedural grounds.

  In a statement Friday, Moshe Kantor, the president of the European Jewish Congress, said it was “unbelievable that attempts to burn a synagogue have been equated with displeasure of Israeli government policies.” He said the verdict back in 2015 had been equal to an “open season on Jews.”

  The three defendants had claimed during their 2015 trial that they were drunk and high on marijuana when they tried to take out their anger against Israel over the war in Gaza by throwing Molotov cocktails toward the synagogue. A neighbor witnessed the incident and alerted police. Damage was minimal and there were no injuries.

  The men insisted they had not wanted to hurt anyone. They apologized to the Jewish community.

  Though the head of the local Jewish community, Leonid Goldberg, said he saw the attack as a sign of “pure anti-Semitism,” the court did not agree. The targeting of a Jewish place of worship was “serious circumstantial evidence” but did not allow the court to conclude it owed to anti-Semitic motive, the judges wrote in 2015.

  The recent ruling, in response to a challenge by one of the defendants, was “not a new verdict in the case itself; just a confirmation that no violations of significant procedural rules have occurred,” Nathan Gelbart, a Berlin-based attorney who deals with legal aspects of anti-Semitism, told JTA.

  Anger at the court was surely justified in 2015 when the magistrate court ruled that “no anti-Semitic motivation could be identified in the arson committed by the defendants,” Gelbart said.

  “This was a clear-cut case,” said Deidre Berger, head of the American Jewish Committee office in Berlin, in an email. “So why is it so difficult for the law enforcement officials to say the obvious, namely, that a hatred of Israel often masks anti-Semitism?”

  Last year, a court in Essen upheld a verdict that anti-Israel chants of “death and hate to Zionists” at a demonstration were tantamount to anti-Semitism. After losing his appeal, the defendant’s sentence of probation was increased to ten months.

  https://www.timesofisrael.com/german-court-affirms-ruling-synagogue-arson-not-anti-semitic/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.