Yes! Referendum over donorwet komt met reuzensprongen dichterbij

Yes! Referendum over donorwet komt met reuzensprongen dichterbij

Ze zijn nog maar 48 uur bezig, maar ze zitten nu al op 30.000 handtekeningen. Zo doe je dat.

Het gaat goed met de actie om handtekeningen in te zamelen voor een raadgevend referendum over de controversiële donorwet van Pia Dijkstra. Je weet wel, dat is die draconische wet waardoor onze organen automatisch ter beschikking worden gesteld van Vadertje Staat na onze dood. Als we dat niet plezant vinden moeten we ons daar uitdrukkelijk tegen verzetten.

GeenStijl laat weten dat er in 48 uur al 30.000 handtekeningen ingezameld zijn:

Zijn het de nieuwsbrieven van de vrienden van Meer Democratie? Is het de oproep van Thierry 'Je Suis En Vacances' Baudet? Of hebben we gewoon allemaal enorm veel zin in een donorreferendum? Hoe dan ook: We klokken 30.000 binnen 48 uur (= vergelijkbaar met OekRef maar sneller dan de Sleepwet), en dat stemt ons hoopvol.

Zoals het roze weblog terecht stelt zit het werk er nog niet op. Maar al te vaak zie je dat dit soort acties na een tijdje inkakt. Dat moet natuurlijk ten koste van alles voorkomen worden. Daarom is het van het grootste belang dat iedereen die dat nog niet gedaan heeft de oproep voor een referendum nú nog tekent. Dat doe je dus op referendum.nl.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties