Yes! Uitstoot broeikasgassen is lekker gestegen in Nederland

Geen categoriesep 04 2017, 10:00
Mooi. Kunnen we dan ophouden met dat gezeik over 'klimaatverandering'?
Goed nieuws! Nou ja, niet voor linkse milieufreaks, maar wél voor normale mensen: de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 is het afgelopen jaar gestegen in Nederland. Dat komt eerst en vooral door de chemische industrie (goed gedaan jongens!) en doordat huizen en kantoren opgewarmd worden met aardgas (meer, meer, meer!).

De uitstoot van broeikasgassen in Nederland steeg daarmee vorig jaar met 1 procent ten opzichte van 2015. De totale uitstoot bedroeg 197 miljard kg 'CO2-equivalenten', wat betekent dat alle broeikasgassen bij elkaar net zo veel bijdragen aan het broeikaseffect wanneer er 197 miljard kilo CO2 zou zijn uitgestoten.

En ja, dat is bijzonder goed nieuws. Hierdoor wordt de kans namelijk bijzonder klein dat we de doelstelling halen dat we in 2020 25 procent minder CO2-uitstoot hadden dan in 1990. De rechter eist dat -- jawel, klimaatorganisatie Urgenda klaagde de staat aan en kreeg zowaar gelijk -- maar zoiets is natuurlijk volstrekt belachelijk. De enige manier om dat écht voor elkaar te krijgen is door Nederland in één grote dictatuur te veranderen, waarin de overheid mensen er met geweld van weerhoudt CO2 te produceren. Ik begrijp dat de totalitaire rechter in kwestie dat een goed idee vond, maar misschien dat de feiten ervoor zorgen dat andere rechters begrijpen dat je zoiets niet kunt afdwingen in een vrije samenleving.
Daarnaast is het goed nieuws dat de CO2-uitstoot toeneemt omdat we die knettergekke mythe van de 'door mensen veroorzaakte klimaatverandering' dan eindelijk eens in de prullenbak kunnen gooien. De impact van de mens is nihil -- of nagenoeg nihil. Het heeft helemaal geen zin dat we de economie om zeep helpen om het milieu zogenaamd 'te beschermen.' Moeder Natuur is veel machtiger en krachtiger dan wij. Een beetje CO2-uitstoot van mensen heeft daar weinig tot geen invloed op.
Dus: lekker doorgaan met CO2 produceren dus. Weg met de klimaathysterie, lang leve het gezond verstand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten