YESYESYES! AD depressief: 'Heel veel NPO-programma's zullen verdwijnen!'

YESYESYES! AD depressief: 'Heel veel NPO-programma's zullen verdwijnen!'

Eurovision Song Contest / YouTube

Ach wat sneu nou toch.

Het Algemeen Dagblad is een tikkeltje depressief op het moment. De linkse krant vindt het namelijk maar niets dat de NPO op de schop wordt genomen. Als de plannen geïmplementeerd worden krijg je uiteindelijk immers dat NPO 3 feitelijk de regionale omroep wordt + jeugdprogramma's. De andere programma's die op het moment nog op NPO 3 uitgezonden worden zullen of moeten verhuizen naar NPO 1 of 2, óf ... ze zullen helemaal van de buis verdwijnen.

Bij het AD zijn ze daar allerminst blij mee:

Over het wel of niet meenemen van andere titels naar NPO 1 of NPO 2, zal een stevige discussie ontstaan. Het satirische Zondag met Lubach maakt vanwege de hoge kijkcijfers waarschijnlijk meer kans te overleven dan een spelprogramma als Hunted. Een ding is zeker: veel programma’s zullen verdwijnen.

Wat Lubach betreft: dat is inderdaad populair. Hartstikke leuk voor hem, natuurlijk. Maar de politiek moet zich afvragen of hij het niet minstens zo goed zou doen bij een commerciële omroep? Denken ze daar in Den Haag werkelijk dat Zondag met Lubach minder kijkers trekt als het uitgezonden wordt op RTL 4? Gekkigheid!

Afijn, hoewel er dus nog het één en ander verbeterd moet en kan worden is dit natuurlijk wel degelijk een stap in de goede richting. Jawel, het ongelooflijke is gebeurd: het kabinet Rutte-III doet zowaar iets goed.

Nog even en varkens kunnen vliegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties