Youp van 't Hek niet welkom bij VARA-programma om het 'kwetsende' woord 'pisnicht'

Youp van 't Hek niet welkom bij VARA-programma om het 'kwetsende' woord 'pisnicht'

Een nieuwe dag, een nieuwe rel in bekend Nederland. We weten al langer dat er een trend is in Nederland om mensen aan te spreken op politiek incorrecte spraak. Dit heeft als gevolg dat er een vorm van zelfcensuur ontstaat. Op dit moment komt links-Nederland daar nu ook achter. Youp van 't Hek gaat niet in een VARA-programma zitten, omdat men hem aanvalt op het gebruik van het woord 'pisnicht'.

De Leeuw vond het raar dat zijn VARA-collega Van 't Hek schreef dat hij het normaal vond dat hij Gijs van Dam, de man die door Jelle Brandt Corstius wordt beticht van seksueel ongepast gedrag, een 'pisnicht' noemde. ,,Ik had de pisnicht ook poot of flikker kunnen noemen", schreef de cabaretier. ,,Dat is geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams. Ik ben door een in hartje Mokum geboren en getogen vader grootgebracht en hij heeft mij die woorden geleerd. Woorden die ik absoluut niet af wil leren."

Youp heeft helemaal geen zin om naast Paul de Leeuw te zitten, want hij vindt dat die wel andere dingen te doen heeft dan naast 'een teer zieltje' te zitten. Gelijk heeft hij natuurlijk Daarnaast is het ook vrij hypocriet, aangezien De Leeuw zelf ook niet een van de lievere personen is in het publiek verkeer. Vaak zat heeft die mensen beledigd of nare woorden gebruikt. Het heeft hem in elk geval nooit tegengehouden en dat is ook logisch.

Door Voetbal International wordt er nu steeds meer gelet op het taalgebruik in programma's. Youp heeft ook geen goed woord over voor de manier hoe VI is aangepakt en hoe er gereageerd is op het programma. Volgens hem kan je dan wel naar veel meer programma's kijken voor dit soort gedrag en die ook boycotten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties