Gifgaskoning Assad schiet Israëlisch vliegtuig uit de lucht

Geen categoriefeb 10 2018, 13:00
Een Israëlische F16 heeft vanochtend vroeg een harde een ontmoeting gehad met de aarde. Syrisch afweergeschut schoot het toestel uit de lucht nadat het Iraanse doelwitten diep in Syrië gebombardeerd heeft.
Voor het eerst in enkele tientallen jaren heeft Israël een vliegtuig verloren in de strijd tegen het terrorisme in omliggende landen. Een F16 die boven Syrisch grondgbied vloog en daar bezig was met een missie om Iraanse doelwitten uit te schakelen, werd fataal getroffen door afweergeschut van het Syrische leger. De beide piloten bleven ongedeerd, maar Israël moest pijnlijk materieel verlies incasseren:

"Een Israëlische F-16 is zaterdag door het Syrische luchtafweersysteem uit de lucht geschoten. Dat gebeurde na aanvallen van Israël in Syrië, aldus persbureau AP.

De piloten konden het gevechtsvliegtuig, dat neerstortte in het noorden van Israël, tijdig verlaten. Ze zijn met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger is een van hen er slecht aan toe.

Israël laat weten dat de aanvallen gericht waren op een Iraanse basis in Syrië waarvandaan een drone was opgestegen."

Israël is actief in Syrië, omdat het zich zorgen maakt om diens veiligheid. De oorlog tegen ISIS is daar namelijk mede gewonnen door Iran en hun Libanese terreurproxy Hezbollah. Teheran is echter niet van plan om zich terug te trekken nu het kalifaat gesloopt is. Integendeel: Iran graaft zich in en bouwt legerbases om weer dichterbij de volgende stap te zijn: het slopen van Israël. Dat de Israëli's niet op die militaire bedreiging vanuit het noord-oosten zitten te wachten, moge duidelijk zijn.
En dus is in Jeruzalem al een tijdje geleden besloten dat de aanval de beste verdediging is. Hoe langer voorkomen kan worden, hoe beter dat is voor de enige Joodse staat in het Midden-Oosten. Het is in de voorbije 70 jaar al een aantal keer slaags geraakt met diens buurlanden die het maar niets vinden naast een niet-islamitische democratische staat te wonen. Een nieuw conflict dient zich aan, ditmaal met de parasieten die leven op de republiek van gifgasverspreider Bashar al-Assad. En het neerhalen van een F16 zet die moeilijke situatie nog eens even extra op scherp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten