YouTube wast handen in onschuld: account Lange Frans niet verwijderd door ophef Zondag met Lubach, maar 'reglement'

YouTube wast handen in onschuld: account Lange Frans niet verwijderd door ophef Zondag met Lubach, maar 'reglement'

Marcel Crok. Bron: De Vijfde Macht / YouTube (Creative Commons).

Groot nieuws was het vandaag dat het YouTube kanaal van complotdenker en rapper Lange Frans verwijderd was van YouTube. Was het de schuld van Arjen Lubach doordat hij veel aandacht besteedde aan de onzin die Lange Frans verkondigd? Eindelijk heeft YouTube Nederland een reactie gegeven, nee het komt niet door ZML, het is hun 'beleid'.

Ineens sloeg YouTube toe, Lange Frans werd vanochtend wakker en kwam erachter dat zijn kanaal was verwijderd. Direct was daar de verwijtende vinger richting Lubach. Die natuurlijk meteen op de bres sprong voor de vrijheid van meningsuiting, en nadrukkelijk vermeldde tegen censuur te zijn - wat natuurlijk lariekoek is, Lubach ziet liever de content van Lange Frans verdwijnen dan dat het blijft staan.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Gelukkig heeft een woordvoerder van YouTube gereageerd. Volgens het bedrijf is het niet zo dat beleidsmedewerkers kijken naar een programma en dan ineens besluiten iemand te verwijderen.

"Het is niet zo dat er bij ons mensen televisie hebben gekeken en toen dachten: goh, hier moeten we wat mee"

Op Twitter heeft YouTube Nederland haar beleid verder uitgelicht. Er zijn hele statuten van YouTube over waarom YouTube bepaalde dingen doet. Lange Frans' account is niet verwijderd door de 'macht' van Lubach, maar door het al bestaande reglement van YouTube.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer