Zaandamse tuigvlogger zegt sorry voor wangedrag, komt vervolgens met nepexcuus, en wordt beledigd door zijn fans

Zaandamse tuigvlogger zegt sorry voor wangedrag, komt vervolgens met nepexcuus, en wordt beledigd door zijn fans

"Wat ga je excuseren je laat je temmen door die kaas."

In een nieuw bericht op Facebook zegt de Zaanse tuigvlogger Ismail Ilgün dat hij spijt heeft. Ja, zegt hij, hij en zijn matties gingen inderdaad te ver met hun vlogs. Zo hadden ze het nooit bedoeld, echt niet!

In een status update waarin hij maar mondjesmaat gebruik maakt van punten en komma's legt de asovlogger uit:

ik beken dat ik dom gedrag heb getoont en bepaalde dingen online heb gezet die beter niet konden maar dit had nooit zo ver moeten komen de jongens en ik hebben dit nooit gewild, we zijn jong en onervaren en weten niks van het televisie leven of media leven we hebben fouten gemaakt die we konden vermijden maar die zijn eenmaal gebeurt maar fouten worden gemaakt in het leven als je er maar van leert en ik heb er zeker van geleerd.

Kortom, meneer weet niet wanneer hij komma's en punten moet gebruiken, maar dat is nog niet eens het ergste. Nee, wat écht frappant is, is dat hij sorry zegt ("my apologize": moet dat Engels voorstellen?) maar vervolgens ieder ander persoon de schuld in de schoenen schuift. Ja, de vlogs waren misschien onverstandig, maar het komt feitelijk door de media dat hij in de problemen kwam én door zijn eigen onervarenheid. Want je moet natuurlijk heel veel ervaring hebben om te begrijpen dat je je niet als aso hebt te gedragen!

Waar ik vandaan kom noemen we dat 'een goede opvoeding genieten,' maar blijkbaar ligt dat in het geval van Ilgun en zijn collega-kansenpareltjes heel anders.

De punt/komma-crimineel gaat verder:

Voor iedereen die is beledigd hierbij my apologize, bekijk deze video voor me af wil haar echt bedanken voor deze mooie video. ze hebben me camera telefoon laptop pc alles afgepakt dus even moeilijk met de vlogs en ik wil even rustig aan doen en alles verwerken maar komt goed ik hou rekening met de mensen die achter me staan ik ga zsm weer vlogge ik stop nooiiitttttt al halen ze de betalingen weg.

Hij heeft dus enorm veel spijt, maar gaat gewoon lekker verder. Want meneer stopt 'nooiiittttt'! Nee, ook niet als ze "de betalingen" weghalen.

Vervolgens beëindigt Ilgün zijn mea culpa met een beschuldiging aan het adres van "de media," waarna hij mede-aso's bedankt die hem tijdens deze heel moeilijke tijden (ja, ja, dat valt niet mee he, even vastgezet worden) gesteund zouden hebben:

bedankt voor alles media je hebt het 20000x erger gemaakt dan het al is. maarja ook kijken na de goeie dingen heb mensen gesproken en er staan ook genoeg mensen achter me speciale so naar appa ismo lijpe en kees koning en natuurlijk nog veel meer mensen die me hebben geholpen en die me gaan helpen met deze adventure.

Het is natuurlijk een excuusbrief van niks, maar blijkbaar denken een paar Ilgünfans er toch heel anders over. Zij vinden namelijk dat hij zich laat "temmen" door "kaas," een discriminerende term voor Nederlanders.

screen-shot-2016-09-22-at-10-14-43

Misschien dat de politie deze jongeman ook even kan visiteren? Zou wel zo prettig zijn. Blijkbaar is hij namelijk nog gekker dan Ilgün.

Gelukkig voor Ilgün -- en jammer genoeg voor mensen die het belangrijk vinden dat allochtonen daadwerkelijk integreren -- zijn er ook nog behoorlijk wat Ilgünfans die hem door dik en dun steunen. In de comments zie je allerlei reacties voorbijkomen waarin de tuigvlogger een "soldaat" en "adam" (echte kerel) genoemd wordt. Wat er echte kerel aan is om door je knieën te gaan en tegelijkertijd anderen de schuld te geven van je eigen wangedrag is mij een raadsel, maar blijkbaar denkt dit parelkansvolk daar heel anders over. Oh ja, Ilgün is in hun ogen een echte "held."

Confronteer die "tattas" maar, "held!" Lekker doorgaan, "harder" dan ooit!

screen-shot-2016-09-22-at-10-19-18

screen-shot-2016-09-22-at-10-19-43

Natuurlijk is het wel erg vriendelijk van deze mensen dat ze hun echte naam gebruiken als ze reacties achterlaten. Zo weet de politie in ieder geval wie ze in de gaten moeten houden; wel zo gemakkelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties